POPULARNA PSIHOLOGIJA

ZA SVE KOJI BI SE HTJELI SEKSATI VIŠE Evo krajnje jednostavne, a dokazano učinkovite metode koja bi vam mogla promijeniti život

 Thinkstock

Najnovije istraživanje pokazalo je kako osam od deset ispitanika sa svojim partnerom izmjenjuje poruke eksplicitnog ili sugestivnog seksualnog sadržaja. Riječ je o tzv. sextingu (eng. igra riječima sex i texting), koji je u posljednje vrijeme iznimno popularan, a rezultati istraživanja pokazuju da što ga parovi učestalije prakticiraju - to im je veća razina zadovoljstva u vezi.

Istraživanje je provelo Sveučilište Drexel u Philadelphiji,i obuhvatilo je 870 osoba u dobi od 18 do 82 godine, a pokazalo je kako čak 88% sudionika redovito sudjeluje u sextingu.

75% osoba koje su sudjelovale u istraživanju otkrilo je da su poruke izmjenjivali s partnerom ili partnericom s kojom su u ozbiljnoj vezi, dok je 43% ispitanika odgovorilo da ga je prakticiralo kao dio flerta.

Emily Stasko, jedna od uglednih psihologinja koja je sudjelovala u opsežnom istraživanju Reframing sexting as a positive behaviour izjavila je kako odrasli prakticiraju takvu vrstu komunikacije zbog različitih razloga, međutim većini je zajednička činjenica da osim što je zabavno, ujedno je i iznimno učinkovito u smislu da utječe na bolju komunikaciju i učestaliji seks među partnera.

Zanimljiv je i podatak da je 70% ispitanika sexting prakticiralo od kuće, dok je ostatak njih rado izmjenjivao eksplicitne sazdržaje vani, pa čak i na poslu, unutar radnog vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:32