promjena na vrhu

Vodstvo kompanije HEINEKEN Hrvatska preuzima Marta Bulhak

Od 2018. Marta Bulhak je kao direktorica HEINEKEN EE&GDF unapređivala rast poslovanja na svim tržištima na kojima je HEINEKEN prisutan, ubrzavala digitalni razvoj i razvijala održive poslovne modele
Marta Bulhak
 Sasa Cetkovic

HEINEKEN je na čelo svoje operativne kompanije u Hrvatskoj imenovao Martu Bulhak. Nova predsjednica Uprave je na ovoj poziciji od listopada zamijenila Odina Goedharta koji se, nakon 25 uspješnih godina provedenih u HEINEKENU, odlučio vratiti u Nizozemsku i nastaviti karijeru izvan kompanije, priopćili su u četvrtak iz tvrtke.

Odin Goedhart je tijekom svoje dugogodišnje karijere unutar kompanije bio izrazito fokusiran na ljude, na provedbu organizacijskih promjena i agilnog načina rada te omogućavanje održivog rasta poslovanja. Nakon značajnih postignuća ostvarenih u Ujedinjenom Kraljevstvu te tržištima Istočne i Srednje Europe, krajem 2018. godine preuzeo je vodstvo kompanije HEINEKEN Hrvatska. Zajedno s lokalnim menadžment timom uspio je mobilizirati cijelu organizaciju prema održivosti i rastu, dok je u izazovnom razdoblju pandemije koronavirusa jasno stavio naglasak na sigurnost i zdravlje zaposlenika uz očuvanje kontinuiteta uspješnog poslovanja agilnim pristupom u svim segmentima.

image
Odin Goedhart
Sasa Cetkovic

Prije dolaska u HEINEKEN Hrvatska, nova predsjednica Uprave Marta Bulhak bila je glavna direktorica za Europe Export i Global Duty Free (EE&GDF) u središnjici HEINEKENA u Amsterdamu gdje je bila odgovorna za izvoz na području Europe te globalno poslovanje u bescarinskim zonama.

Nakon što se kompaniji i Grupi Zywiec u Poljskoj pridružila 1997. godine te obnašala nekoliko pozicija u različitim funkcijama, uključujući menadžericu riznice i direktoricu Lanca opskrbe pivovare Warka, 2006. godine Marta je imenovana direktoricom Ljudskih resursa Grupe Zywiec.

Šest godina kasnije postaje dio globalnog HEINEKENOVOG tima za ljudske resurse u Amsterdamu gdje je radila na nekoliko pozicija, uključujući i onu više HR direktorice za Europu. Od 2018. Marta Bulhak je kao direktorica HEINEKEN EE&GDF unapređivala rast poslovanja na svim tržištima na kojima je HEINEKEN prisutan, ubrzavala digitalni razvoj i razvijala održive poslovne modele. Posebno je uspješno vodila kompaniju kroz krizu uzrokovanu pandemijom koronavirusa, boreći se s poremećajima na europskom HoReCa tržištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:07