Ilustracija
 Profimedia, Alamy
Manjak radnika

'Uvoz stranih radnika nužan za opstanak najbrže rastuće industrijske grane na svijetu'

Vlada je odobrila kvotu za uvoz 78.470 stranih radnika za 2020. godinu, od kojih 490 odlazi u komunikacije, marketing i digitalne medije
Piše: Novac.hrObjavljeno: 17. prosinac 2019. 16:00

Jedna od najbrže rastućih grana u svijetu, ICT industrija, kako kod nas tako i u ostalim zemljama bori se s velikim nedostatkom kvalificiranog radnog kadra. Iako se Hrvatska želi zauzeti svoje mjesto na toj sceni, baza domaćih radnika, čije stvaranje obrazovni sustav i dalje ne prati, nije dovoljna. Iz to je razloga rješenje potrebno pronaći na stranom tržištu. U svjetlu toga dolazi i podatak da je Vlada odobrila kvotu za uvoz 78.470 stranih radnika za 2020. godinu, od kojih 490 odlazi u komunikacije, marketing i digitalne medije. Određene kvote odnose se na prijelazno razdoblje do donošenja novoga zakona o strancima, u kojemu neće biti kvotnog sustava. Taj bi zakon trebao biti donesen krajem prve polovine iduće godine, prenosi Glas Slavonije.

- Ako snižavamo kriterije zapošljavanja, neupitno će patiti i kvaliteta usluge, što će kratkoročno ugroziti opstanak industrije, a dugoročno stvoriti loš imidž tržišta, kao i preusmjeravanje poslove negdje drugdje – ističe Božidar Abramović, predsjednik Udruženja marketinga HGK.

Ističe kako u oglašivačkoj industriji prije svega nedostaje stručnog kadra u području programiranja, multimedije, društvenih medija, analiziranja podataka i e-commerce.

-  Tržište nije samo Hrvatska i mijenja se strelovitom brzinom, a tako se mijenja i život potrošača i poslovanje. Također, potrebno je investirati u nova znanja i raditi na novim projektima kako bi se steklo potrebno iskustvo koje bi se prenijelo na buduću radnu snagu, a u tome prednjači privatni sektor obrazovanja, koji dovodi predavače s potrebnim iskustvom s drugih tržišta. Kao dobri primjeri tu su i američki RIT sa IT/web i programom mobilnog računarstva te FERIT iz Osijeka – pojašnjava i dodaje da Hrvatska ima potencijal, ali uz obrazovanje moramo stvoriti i pozitivno okruženje u kojem su sudionici tržišta rada spremni na kontinuirano ulaganje u sebe.

Stanje na tržištu komentirali su i Ivan Jurlina, predsjednik Osijek Software Cityja te Denis Sušac, član Uprave OSC-a.

-  Trenutna situacija s ICT stručnjacima, osobito programerima, na tržištu rada daleko je od dobre, posebno u našoj regiji. Pojačan razvoj domaćih tvrtki uz dolazak strane konkurencije iscrpio je sve postojeće lokalne resurse, tako da su tvrtke prisiljene zapošljavati radnike bez dovoljno znanja i iskustava, što će dovesti do pada kvalitete proizvoda i usluga. Ova nestašica radne snage postoji i na globalnoj razini, no kod nas se posebno osjeti zbog nepovoljnih demografskih trendova - ističe Sušac.

Nedostatak pravih poreznih reformi

Sušac dodaje kako je uvoz radne snage jedini način da se kompenziraju efekti odljeva stanovništva i nedovoljne produkcije stručnjaka kroz obrazovni sustav.

- Nedostatak pravih poreznih reformi ne čini naše poslodavce posebno konkurentnima na svjetskom tržištu rada. Zato tvrtke i neke od visokoobrazovnih institucija rade na projektu internacionalizacije obrazovnih programa i stipendiranja perspektivnih stranih studenata. Nažalost, dok razvijene zemlje imaju već dobro uhodane sustave za privlačenje najboljih studenata i inženjera, kod nas i dalje postoje brojne birokratske prepreke napretku - zaključio je.

Jurlina poručuje kako njihova kompanija trenutno surađuje s pet fakulteta u Osijeku, te upravo putem te suradnje primjećuje blage pomake u obrazovnom sustavu.

- To je sve nedovoljno i presporo kako bi se pratili svjetski trendovi. Osijek, ako želi ostati poznat u regiji po IT-ju, mora više ulagati u obrazovni sustav i studente koji se vide u našoj industriji, a to zahtijeva i podizanje kvalitete postojećih studija. Isto se odnosi i na cijelu zemlju, jednostavno nam nedostaje izvrsnosti kada je u pitanju obrazovani sustav – poručio je Jurlina.

Linker
09. travanj 2021 02:42