Imenovanja

Uprava Adrisa se širi i ima dva nova člana - Marka Remenara i Stipanku Ivandić Štefanek

Novi članovi pridružit će se Anti Vlahoviću i Tomislavu Popoviću od 1. studenog
Marko Remenar i Stipanka Ivandić Štefanek
 Neja Markičević / Hanza Medioa / UniCredit

Nadzorni odbor (NO) Adris grupe na sjednici održanoj u ponedjeljak u Rovinju odlučio je proširiti broj članova Uprave na četiri člana te imenovao dva nova člana Uprave - Marka Remenara i Stipanku Ivandić Štefanek, izvijestili su iz rovinjske tvrtke.

Upravi Adris grupe, na čelu s predsjednikom Antom Vlahovićem i dosadašnjim članom Tomislavom Popovićem, od 1. studenoga ove godine pridružit će se Marko Remenar i Stipanka Ivandić Štefanek, navodi se u priopćenju.

Iz Adrisa ističu kako, nakon provedene transformacije tvrtke, Adris grupa, s novim članovima Uprave, nastavlja ulagati u rast i razvoj svojih poslova.

"U razdoblju do 2022. godine planirana su ulaganja vrijedna četiri milijarde kuna. Investicijama od 3,3 milijarde u turistički dio tvrtke, 95 posto hotelskih kapaciteta bit će na najvišoj razini ponude. Gotovo 360 milijuna kuna ulaže se u proizvodnju zdrave hrane, a 230 milijuna u razvoj osiguranja. Uz organski rast, očekivati je i nove akvizicije", ističu iz Adris grupe.

Inače, Remenar i Ivandić Štefanek imenovani su na razdoblje od 1. studenog 2018. do 31. listopada 2023. godine.

Marko Remenar diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, financije i računovodstvo magistrirao je na Manchester Business School-u, nakon čega stručno usavršavanje nastavlja na IMD-u, Insead-u i Bocconiju. U Zagrebačku banku dolazi 2002. u sektor tržišta kapitala, direktor direkcije tržišta kapitala postaje 2004., a dvije godine kasnije imenovan je direktorom samostalne direkcije investicijskog bankarstva. Članom Uprave za investicijsko bankarstvo i financijska tržišta imenovan je 2007., odnosno 2015. članom Uprave za korporativno, investicijsko i privatno bankarstvo.

Stipanka Ivandić Štefanek je diplomirala 2004. na Schiller International University u Heidelbergu, a 2006. magistrirala na Stanford University u SAD-u. Usavršavala se na Sveučilištu IMD u Švicarskoj, nakon čega završava magisterij korporativnog i investicijskog bankarstva na Sveučilištu Bocconi u Italiji. U Zagrebačku banku dolazi 2006. kao specijalist za tržište kapitala, 2010. postaje direktoricom direkcije tržišta kapitala, a direktoricom specijalnih korporativnih rješenja imenovana je 2015. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. prosinac 2021 05:46