Prilika za posao

Ujedinjeno Kraljevstvo zapošljava 70 liječnika: Plaća može premašiti milijun i pol kuna!

NHS garantira da se dogovoreni uvjeti neće mijenjati unatoč izlasku UK iz Europske unije
Liječnik s pacijenticom, ilustracija
 Profimedia, Sciencephoto RF

Britanski državni zavod za javno zdravstvo (NHS) u potrazi je za 70 liječnika, specijalista obiteljske medicine za rad u engleskim grofovijama Hertfordshire i Zapadni Essex. Natječaj je otvoren do 22. lipnja, a liječnicima se nude godišnje plaće u iznosu od 70 do 200 tisuća funti (oko 582.530 do 1.664.373 kuna), objavila je Paragona, agencija za zapošljavanje medicinskog kadra u Europi koja za NHS provodi regrutiranje specijalista obiteljske medicine.

Unatoč neizvjesnosti koju je na Otok donio Brexit, NHS garantira da se dogovoreni uvjeti pod kojima su se liječnici zaposlili neće mijenjati unatoč izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije. Ponuda je namijenjena doktorima u više zemalja EU, pa se tako na natječaj mogu prijaviti specijalisti iz Hrvatske, Bugarske, Grčke, Italije, Litve, Poljske i Španjolske.

- Sudionici primaju punu plaću tijekom razdoblja obuke te do 8000 britanskih funti za troškove preseljenja - istaknula je Kinga Łozińska, generalna direktorica agencije Paragona.

- Obiteljski liječnici prvotno provode oko 17 sati tjedno u svojoj praksi zarađujući oko 70.000 britanskih funti godišnje. Nakon razdoblja prilagodbe, opseg posla se povećava na 37.5 sati tjedno, a godišnja primanja rastu do 80.000 britanskih funti. Potom, nakon dvije do tri godine specijalist obiteljske medicine u mogućnosti je zarađivati i do 90.000 funti godišnje - dodala je.

Dodatno, budući da mnoge britanske bolnice i klinike traže liječnike za rad na neodređeno ili za sklapanje poslovnih partnerstava te rukovodeće pozicije, odabranim se kandidatima godišnja primanja mogu popeti i do 200.000 funti (više od milijun i pol kuna).

- NHS nam je zajamčio da Brexit i njegove odredbe neće imati apsolutno nikakav utjecaj na provedbu našega programa regrutiranja specijalista obiteljske medicine. Svaka faza procesa osmišljena je tako da se naši kandidati i njihove obitelji osjećaju ugodno i sigurno - naglasila je Łozińska.

Orijentacijski tečajevi za zainteresirane održat će se tijekom kolovoza i studenog u Piasecznu nedaleko Varšave, a iz Paragone ističu i kako je prednost polaznika njihovih tečajeva u tome što ne moraju polagati međunarodne testove engleskog jezika poput IELTS-a ili OET-a koji su mnogima predstavljali ozbiljne prepreke pri zapošljavanju u UK.

Inače, Hertfordshire i Zapadni Essex, u kojima se traže specijalisti obiteljske medicine, spadaju u jedna od najpoželjnijih područja za život i rad u UK-u, navode u Paragoni.

- Vrhunske engleske škole, 20-minutna vožnja vlakom do Londona, udaljenost od oko 50 kilometara do plaže, te Sveučilište u Cambridgeu, kao i blizina zračne luke Luton prednosti su koje liječnicima olakšavaju usklađivanje karijere, slobodnog vremena i obitelji - poručio je Martin Ratz, direktor i suosnivač Paragone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:44