Imenovanje

Tihomil Matković novi predsjednik Udruženja arhitekata HGK

Tihomil Matković
 HGK

Na jučerašnjoj plenarnoj sjednici Udruženja arhitekata HGK za novog je predsjednika izabran Tihomil Matković iz arhitektonskog projektnog ureda Organizacija za planiranje i arhitekturu.

Glavni fokus njegovoga mandata bit će povezati arhitekte i projektante s izvođačima i developerima u stalnu komunikaciju, a sve s ciljem uspostave bolje kvalitete u poslovanju i boljeg zakonodavnog okvira koji će omogućiti veću dinamiku poslovanja.

„Povezivanje je pogotovo ključno u svjetlu potrebne obnove grada Zagreba i okolice koja će tražiti veliki obim projekata i izvedbe u realnim rokovima. Kriza koja je već oko nas istovremeno umanjuje aktivnosti arhitekata, no realnost obnove nakon potresa donosi i nove potencijale za sve arhitekte u Hrvatskoj“, poručio je Matković, dodavši kako je upravo komorska infrastruktura pogodna za takvo bolje povezivanje građevinske industrije i prezentacija usluga na stranim tržištima.

Daljnje djelovanje Udruženja bit će usmjereno na suradnju sa svim arhitektonskim udruženjima i ustanovama s ciljem unaprjeđenja statusa arhitektonske prakse, zatim na suradnju s drugim granama gospodarstva s ciljem ponude cjelovitih i visokokvalitetnih proizvoda te s ciljem unaprjeđenja korištenja hrvatskih proizvoda u praksi. Struci je važno i umanjenje poreznog opterećenja, kao i djelovanje na promicanju ponude na europskom i svjetskom tržištu, kao i promicanje uspjeha članica Udruženja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. veljača 2023 06:32