Novac.hr

Tedeschi o razlazu s Veberom: 'Razlog su suštinske razlike u viđenju strategije tvrtke'

'Iako nam se profesionalni putovi razdvajaju, smatram ga prijateljem Atlantic Grupe'
Emil Tedsechi i Mladen Veber
 Goran Mehkek / Darko Tomaš / Hanza Media

Mladen Veber, stariji potpredsjednik za operativno poslovanje Atlantic Grupe, od utorka više nije član Uprave te karijeru nastavlja izvan njezina sustava, obavijestila je grupacija Emila Tedeschija putem Zagrebačke burze istog dana. U obavijesti se ističe da će se njegove odgovornosti preraspodijeliti na ostale članove Uprave.

Veber se pridružio Atlanticu 1996., kao direktor Distribucijskog centra Rijeka, 2001. godine imenovan je potpredsjednikom Atlantic Tradea zaduženim za upravljanje robnim markama i međunarodna tržišta, a 2006. je izabran na poziciju s koje sada odlazi. Nije zgorega podsjetiti da je zbog loših rezultata u ABA Ligi Veber nedavno smijenjen i s dužnosti predsjednika Uprave Košarkaškog kluba Cedevita u vlasništvu Atlantic Grupe.

Tom je prilikom Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Grupe, smijenio cijelo vodstvo Cedevite i osobno preuzeo vođenje kluba. Ipak, iz izjave koju nam je dao prvi čovjek Atlantica može se zaključiti da je došlo do “strateškog” razilaženja, a ne samo “sportskog” razlaza tih donedavno bliskih suradnika.

- Mladen Veber dugogodišnji je član tima Atlantic Grupe, koji je svojim angažmanom dao ogroman doprinos rastu Atlantica i razvoju kompanije u jedan od najdinamičnijih poslovnih sustava u regiji. Iako nam se profesionalni putovi razdvajaju, Mladena smatram velikim prijateljem Atlantic Grupe i mojim osobnim prijateljem, poštujem energiju i trud koje je ulagao u sve projekte u koje je bio uključen i zahvalan sam mu za privrženost timu i sve dobro što je ugradio u kompaniju. Kao što se između ljudi događa, i mi smo s vremenom došli do suštinskih razlika u razumijevanju organizacije i kompanijske strategije, a to je na ovoj razini suradnje rezultiralo odlukom o poslovnom razilaženju. Puno sam puta, govoreći i odgovarajući na pitanja o uspjesima Atlantic Grupe, rekao da su naši dosadašnji uspjesi naš najveći izazov za budućnost. U tome je sadržano osnovno uvjerenje da sve stvari, svakako u poslu, a osobito u vremenima brzih promjena u kojima živimo, uvijek iznova moramo preispitivati, znajući da ono što nas je učinilo uspješnima dosad ne mora biti recept za uspjeh u budućnosti - rekao nam je Emil Tedeschi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 01:54