Još jedan mandat

Tamas Nagy imenovan za predsjednika Udruženja za poslovanje na financijskim tržištima HGK

Korona je donijela volatilnost na tržište, prometi su se nakratko povećali, ali sad se već stanje vratilo na staro, rekao je Nagy
Tamas Nagy
 HGK

Na današnjoj izbornoj sjednici Udruženja za poslovanje i posredovanje na financijskim tržištima HGK koordinator upravljanja investicijskim proizvodima u Erste banci Tamas Nagy ponovno je izabran za predsjednika Udruženja.

„Aktualno je pridobiti što više ulagača natrag na tržište, to je poprilično zahtjevan posao koji radimo kontinuirano, već desetak godina, a nastavit ćemo i ubuduće. Korona je donijela volatilnost na tržište, prometi su se nakratko povećali, ali sad se već stanje vratilo na staro,“ rekao je Nagy.

Dodao je i da se sektor još uvijek prilagođava na regulativu MIFID II, koja je donijela velike promjene, prvenstveno u vidu IT dorada i načina pružanja investicijskih usluga.

„Sve to značajno utječe na naše poslovanje,“ rekao je Nagy, najavivši da će se Udruženje između ostalog baviti i projektima vezanim uz rad SKDD-a i ZSE-a te dati svoj doprinos izradi sveobuhvatne strategije razvoja domaćeg tržišta kapitala.

Članice Udruženja su investicijska društva (brokerska društva) i banke koje imaju odobrenje HANFA-e za pružanje investicijskih usluga i obavljanje investicijskih aktivnosti, Zagrebačka burza, SKDD i Tržište novca. Temeljni cilj Udruženja je promicanje i zaštita zajedničkih interesa članica te razvoj hrvatskog tržišta kapitala i financijskog tržišta u cjelini. Udruženje raspravlja o pitanjima važnim za poslovanje članica, daje svoj doprinos izradi zakonskih i podzakonskih propisa te uspješno surađuje sa HANFA-om i drugim relevantnim institucijama. Osnovano je u travnju 1998. godine, a 2013. godine je u okviru Udruženja osnovana i Grupacija skrbnika i depozitara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 23:39