Musk kao šef

Što bivši Teslini radnici kažu o svom šefu: 'Inteligentan je i brz, ali zna biti i težak'

I dok jedni tvrde kako se veliki broj radnika zapravo bojao Muska, drugi smatraju da to i nije bilo baš tako
Elon Musk, direktor kompanije SpaceX
 Mario Tama / Getty Images

Da je Teslin osnivač i izvršni direktor Elon Must komplicirana ličnost dobro je poznato. Ove godine ekscentrični milijarder proglašen je za jednog od najboljih lidera u tehnološkoj industriji, ali isto tako zbog loših ocjena zaposlenika Glassdoor ga je maknuo s liste top 100 izvršnih direktora svijeta.

No, kakav je Musk zapravo šef, Business Insider upitao je nekoliko bivših Teslinih zaposlenika.

I dok jedni tvrde kako se veliki broj radnika zapravo bojao Muska, drugi smatraju da to i nije bilo baš tako.

- Zbog velikog pritiska kojeg stavlja na tim voditelji projekta nerijetko mu se nisu usudili suprotstavljali unatoč tome što su znali da je u krivu – objašnjava jedan bivši zaposlenik.

S druge pak strane, ne osporavaju činjenicu da je Musk prije svega iznimno pametna i energična osoba koja razmišlja izvan okvira.

- Užasno je inteligentan, brz i bistre glave. Uvijek je 10 koraka ispred svih – pojašnjava.

Uz to, kao pozitivnu stranu ističu i činjenicu da se uvijek trudio iz zaposlenika izvući ono najbolje. Unatoč velikom broju pozitivnih strana, po svjedočanstvima bivših zaposlenika, može se zaključiti kako nije uvijek bilo lagano raditi sa šefom Tesle.

- Često je imao potpuno nerealne ciljeve. Ako bi on sebi nešto zacrtao, to je moralo biti tako, a ako djelatnici nisu zadovoljili njegov standard znalo je doći do vrlo neugodnih situacija, a ponekad i do otpuštanja cijelog tima – kazao je jedan od zaposlenika.

Osim nemogućih ciljeva, kako pojašnjavaju, voditelji timova i viši menadžment nikada nije imao mogućnost samostalnog donošenja odluka

- Svaka ideja morala je prvo proći njegove 'ruke' ništa se ne može dogoditi da on za to nije znao – dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2023 07:25