Preokret u karijeri

Spremio diplomu iz ekonomije i odlučio putovati: Danas zarađuje i do 200.000 kuna mjesečno

Binsky je lani samo oglašavanjem na Facebooku i YouTubeu zaradio više od milijun kuna
Drew Binsky
 YouTube Screenshot // Drew Binsky

- Završio si dvopredmetni studij na tako velikom sveučilištu, a ti odlaziš podučavati engleski?! - bila je reakcija Dannyja Binskyja kada mu je sin Drew rekao da će diplomu iz ekonomije te onu iz poduzetništva spremiti u ladicu i preseliti se u Južnu Koreju.

Riječ je o Drewu Binskyju koji je danas milijunima poznat kao bloger putovanja, a u dvije je godine od profesora engleskog postao bloger čiji videi imaju više od 500 milijuna pogleda. Kako piše CNBC, Binsky je lani samo oglašavanjem na Facebooku i YouTubeu zaradio više od 154.000 dolara, odnosno nešto više od milijun kuna, a sklopio je i partnerstvo s Booking.com-om.

- Bilo mi je teško objasniti roditeljima da je to nešto što želim raditi i da je riječ o poslu na puno radno vrijeme - prisjetio se Binsky dodavši da ga je majka dugo nagovarala da se vrati iz Južne Koreje kako bi našao “korporativni posao”.

YouTube ScreenShot
Drew Binsky

- Veoma smo tradicionalni tako da nam je normalno poslati djecu na fakultete gdje oni dobiju diplomu da se mogu zaposliti i vratiti se u Arizonu - kazala je Ellen Binsky kojoj nikad nije bilo ni na kraju pameti da će njen sin živjeti van granica SAD-a. No, od svoje diplome do danas Binsky je posjetio 163 zemlje, a plan mu je vidjeti svaku državu na svijetu.

Sve je zapravo počelo pisanjem bloga o putovanjima i objavama videa na Snapchatu, a kao vjetar u leđa Binskyjevoj karijeri poslužio je put u Sjevernu Koreju odakle je svaki dan stavljao videe i tako skupio po deset milijuna pogleda.

Njegova plaća također je daleko od one koju bi zarađivao da radi u nekoj korporaciji kao što je to htjela Binskyjeva majka. Najveća razlika je da nije stabilna, odnosno ona je svaki mjesec drukčija te se kreće između 1.000 i 30.000 dolara, a ovisi o broju pogleda koje njegovi videi prikupe.

- Sva sreća na milenijalcima jer prije pet, šest, deset godina ovo ne bi bilo moguće - rekao je blogerov otac Danny Binsky.

YouTube Screenshot // Drew Binsky
Drew Binsky

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:19