Produžen mandat

Silvia Jonjić ponovno izabrana za predsjednicu Zajednice za industrijski dizajn HGK

Prioritet Zajednice za industrijski dizajn Hrvatske gospodarske komore mora biti spajanje dizajnera s domaćim proizvodnim industrijama, poruka je skupštine
Silvia Jonjić, direktorica tvrtke Ergoproxi
 HGK // Press

“Prioritet Zajednice za industrijski dizajn Hrvatske gospodarske komore mora biti spajanje dizajnera s domaćim proizvodnim industrijama”, poručeno je na jučerašnjoj izbornoj skupštini Zajednice HGK na kojoj je za predsjednicu ponovno izabrana Silvia Jonjić, direktorica tvrtke Ergoproxi.

- Zajednica treba pratiti europske trendove što se tiče industrijskog dizajna, a oni idu u smjeru ekološke proizvodnje, održivog razvoja i fer odnosa na tržištu. I domaći dizajneri moraju stvarati nove proizvode visoke dodane vrijednosti u skladu s tim trendovima. HGK će nam pomoći da se povežemo s proizvođačima koji žele takvu suradnju, pa ćemo stvoriti kvalitetne proizvode i onda njima Hrvatsku predstavljati u svijetu. To će nam biti glavni smjer u radu - istaknula je Jonjić, dodavši kako se kao primarni partner dizajnerima nameće drvna industrija, no kako oni žele raditi i s metaloprerađivačima, kožarima te ostalim industrijama koje su u Hrvatskoj zapostavljene, a imaju znanje i tradiciju. Usto, naglasila je kako je Hrvatska malo tržište u svjetskim okvirima i globalno ne može konkurirati kvantitetom.

- Moramo se orijentirati na vrhunsku kvalitetu. Danas sofisticirani proizvodi imaju u sebi minimalno tri, četiri materijala, tako da se tu otvara veliki prostor dizajnerima. Naravno, prvo moramo upoznati proizvođače i znati s kojim sirovinama rade, a onda im svojom ekspertizom dati dodanu vrijednost - poručila je Jonjić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:23