Održana sjednica

Robert Vučković novi je predsjednik Udruženja osiguravatelja HGK

Za zamjenika predsjednika izabran je dosadašnji predsjednik Igor Đurić, predsjednik Uprave Wüstenrot životnog osiguranja
Robert Vučković, novi predsjednik Udruženja osiguravatelja HGK
 HGK / Press

Na jučer održanoj izbornoj sjednici Udruženja osiguravatelja HGK Robert Vučković, član Uprave Croatia osiguranja, izabran je za predsjednika tog Udruženja, a za zamjenika predsjednika dosadašnji predsjednik Igor Đurić, predsjednik Uprave Wüstenrot životnog osiguranja, priopćili su jutros iz HGK.

„U svom mandatu fokusirat ću se na širenje kompetencija i znanja koristeći domaća i inozemna iskustva s ciljem daljnjeg razvoja djelatnosti osiguranja te stvaranja nove dodane vrijednosti za gospodarstvo“, rekao je Vučković, dodajući da će bolje povezivanje članica Udruženja s poduzetnicima putem drugih strukovnih udruženja, kao i daljnje aktivnosti na projektu financijske pismenosti, doprinijeti ostvarenju ovog cilja.

Igor Đurić i predstavnici Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize prezentirali su dosadašnje aktivnosti Udruženja, a posebno je naglašena uloga HGK u povezivanju financijskih institucija i gospodarskih subjekata te u zastupanju interesa prema državnim institucijama, ministarstvima i regulatornoj agenciji. Istaknut je i značaj konferencije Dan hrvatskih financijskih institucija, koja se održava na nacionalnoj i regionalnoj razini i okuplja sve financijske institucije.

Na sjednici je zaključeno da je za daljnju uspješnu realizaciju aktivnosti Udruženja značajno uključenje svih osiguravajućih društava, kao i daljnje jačanje svijesti potrošača, stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:10