Nakon 11 godina

Restrukturiranje popularne platforme: Prva odluka je odlazak izvršnog direktora LinkedIna

Weiner će s prvim danom lipnja napustiti svoju trenutnu poziciju i početi obnašati funkciju predsjednika Uprave LinkedIna
Jeff Weiner
 MANDEL NGAN / AFP

Jeff Weiner, izvršni direktor LinkedIna, u sklopu restrukturiranja tvrtke prepušta upravljačku palicu svom prvom zaposleniku Ryanu Roslanskom. Roslansky je trenutno potpredsjednik Odjela za proizvodnju, a jednako kao i Weiner, odgovarat će direktno Satyi Nadelli, prvom čovjeku Microsofta.

Kako piše Wall Street Journal, Weiner će s prvim danom lipnja napustiti svoju trenutnu poziciju i početi obnašati funkciju predsjednika Uprave LinkedIna. Njegova će zadaća biti podrška direktorima u kompaniji i uklanjanje predrasuda pri zapošljavanju, odnosno stvaranje “jednakih šansi za svakog člana globalne radne snage”, pojasnio je.

- Jednostavno sam osjetio da je pravo vrijeme. Htio sam raditi u kompaniji dok me god to čini sretnim, no budući da i dalje volim ovaj posao i da vlastitu svrhu poistovjećujem sa svrhom i vizijom platforme, ne mogu napustiti LinkedIn – rekao je.

Jeffa Weinera zaposlio je sam osnivač popularne platforme Reid Hoffman, a bio je izvršni direktor LinkedIna nešto više od 11 godina. Desna ruka bila mu je upravo Roslansky te je taj dvojac pomogao pri razvoju kompanije koja se bavila posredstvom pri zapošljavanju u globalnu platformu za povezivanje poslodavaca i stručnjaka u potrazi za poslom. Kada je Weiner preuzeo ulogu šefa LinkedIna u 2008., ta je platforma bilježila godišnje prihode od 78 milijuna dolara. Lani je kompanija uprihodila 7,5 milijardi dolara, a može se pohvaliti i s otprilike 675 milijuna korisnika te 16.000 zaposlenika. Tijekom svog mandata Weiner je nadgledao i inicijalnu javnu ponudu dionica (IPO) LinkedIna, kao i Microsoftovo 26 milijardi dolara vrijedno preuzimanje platforme prije četiri godine.

- Unatoč našoj veličini i utjecaju koji imamo, na mnogo se načina čini kao da tek počinjemo – poručio je svojim zaposlenicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:43