Preparing Global Leaders Forum

Recept za uspjeh: 'Stvaramo atmosferu za postizanje eureka efekta i jačanje mozga'

U Splitu će se od 19. do 23. rujna održati konferencija o suvremenom liderstvu
Polazinici Global Leaders Foruma Croatia 2017. godine
 PGLF Croatia

- Zamislite da vas uživo na televiziji voditelj pita tko je pet nacionalnih lidera koji vas inspiriraju i impresioniraju, što biste rekli? - započeo je svoje predstavljanje profesor Sam Potolicchio, globalni predsjednik Preparing Global Leaders Foruma (PGLF), međunarodne mreže koja želi mijenjati koncept suvremenog vodstva.

Taj koncept je, bez obzira radi li se o menadžerima, voditeljima nevladinih organizacija ili političkim vođama, ako je suditi prema Potolicchiu, u krizi. Lideri se prečesto zatvaraju u svoje “čahure”, objašnjava profesor, sve su manje znatiželjni, a sve više samodopadni i slijepi za svoje slabe točke što je zapravo recept za greške.

Svijet promjena

Baš zato ta mreža ove godine po drugi put organizira intenzivni edukacijsko-razvojni program PGLF Croatia, namijenjen mladim profesionalcima do 40 godina iz Hrvatske, ali i cijelog svijeta koji su na početku svojih karijera. Objašnjava Mislav Ante Omazić, profesor na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu koji je uključen u organizaciju projekta, i dodaje kako mlade lidere žele pripremiti za izazove koji ih u svijetu prepunom neizvjesnosti neminovno očekuju.

- U svijetu eksponencijalnih promjena, na početku četvrte industrijske revolucije, za lidere je iznimno važno da budu upoznati s onim što se događa u globalnom okruženju, surađuju s kolegama iz cijelog svijeta te razmatraju mogućnosti koje im nudi globalno tržište - kaže profesor.

Tako će u Mediteranskom institutu za istraživanje života (MEDILS) u Splitu, od 19. do 23. rujna, 35 odabranih sudionika iz cijelog svijeta od SAD-a, preko Palestine do Pakistana i Nepala, imati priliku učiti od svjetskih imena u kvalitetnom menadžmentu i upravljanju ljudskim potencijalima. Uz samog Potolicchia, profesora na Sveučilištu Georgetown, koji je svojedobno primio i nagradu „Best Professors in America”, glavni predavač bit će i Joseph P. Quinlan, stručnjak za globalnu ekonomiju i međunarodne odnose, direktor i glavni tržišni strateg u U.S. Trust, odjelu za upravljanje privatnom imovinom pri Bank of America te predstavnik SAD-a pri OECD-u za pitanja ekonomske politike.

As u rukavu

Pridružit će im se i Branden Thornhill Miller sa Sveučilišta Sorbonne, stručnjak za bihevioralnu ekonomiju, a tu je, priča nam Omazić, i nekoliko renomiranih hrvatskih stručnjaka poput Lade Tedeschi Fiorio, potpredsjednice Atlantic grupe, Miroslava Radmana, osnivača MEDILS-a te Vuka Vukovića, mladog hrvatskog znanstvenika i suosnivača Oracle Intelligence Systemsa, tvrtke koja uz pomoć BigData tehnologije i strojnog učenja predviđa rezultate izbora.

Šarolik je to krug ljudi vrlo različitih profesionalnih pozadina, no upravo je ta raznolikost, tvrde organizatori, PGLF-ov as u rukavu.

- Miješamo godišta, discipline, industrije i nacionalnosti i namjerno projektiramo atmosferu za ‘jačanje mozga’ i eureka trenutke. Trebaju vam najbolji ljudi, bez obzira na industriju iz koje dolaze, lda rade na kompleksnim suvremenim problemima - kaže Potolicchio i dodaje kako polaznicima programa žele pomoći u razvijanju njihove kreativnosti, efektivnom donošenju odluka, boljem prognoziranju poslovne budućnosti, jačanju pregovaračkih vještina te vještina uvjeravanja. To je, prema njemu, pet najvažnijih vještina u suvremenom svijetu biznisa.

Dodatno, zaključuje Omazić, cilj programa je i promovirati Hrvatsku u inozemstvu kao destinaciju vrhunskog obrazovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:01