Nova imenovanja

Promjena na vrhu: Vjekoslav Dorić i Goran Frković novi su članovi Uprave Jadrolinije

Imenovanje je uslijedilo nakon opoziva članova uprave Ante Vranješa i Predraga Govorčina
Ilustracija
 Božidar Vukičević / CROPIX

Nadzorni odbor Jadrolinije imenovao je Vjekoslava Dorića i Gorana Frkovića novim članovima Uprave Jadrolinije, izvijestila je Jadrolinija u utorak.

Na sjednici Nadzornog odbora održanoj u ponedjeljak, na prijedlog Vlade imenovani su novi članovi Uprave Jadrolinije, a riječ je o djelatnicima tvrtke, bivšem zapovjedniku i inspektoru brodova Vjekoslavu Doriću, te rukovoditelju Službe pravnih poslova Jadrolinije Goranu Frkoviću, navodi se u priopćenju.

Predsjednik Uprave ostaje David Sopta, koji je imenovan u rujnu prošle godine, dok su novi članovi imenovani do provedbe javnog natječaja, a najdulje na razdoblje od šest mjeseci.

Imenovanje je uslijedilo nakon što je Nadzorni odbor 4. prosinca opozvao članove uprave Antu Vranješa i Predraga Govorčina, kao razlog navevši nefunkcioniranje uprave.

Novi list nedavno je pisao da je Općinsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu protiv jednoga člana Uprave Jadrolinije zbog prijetnje, odnosno e-maila prijetećeg sadržaja upućenog drugom članu uprave. Taj je dnevnik naveo da je do prijetnji došlo nakon izbijanja afere, sredinom ove godine, oko nabavke četiri katamarana, od kojih je na kraju nabavljen samo jedan.

Na tadašnji Hinin upit je li podignuta, kada i zbog čega optužnica protiv člana uprave Jadrolinije, iz Općinskog državnog odvjetništva su naveli da je, nakon provedenoga istraživanja, protiv hrvatskog državljanina (1965.) 31. listopada podignuta optužnica pred Općinskim sudom u Rijeci zbog kaznenog djela prijetnje.

"Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 25. rujna 2018. u Rijeci, na službenu e-mail adresu člana uprave jednog trgovačkog društva iz Rijeke poslao poruku prijetećeg sadržaja, čime je kod oštećenika izazvao strah za njegov tjelesni integritet," naveli su tada iz Općinskog državnog odvjetništva.

Neslužbeno, optužnica je podignuta protiv Predraga Govorčina, a prijetio je Anti Vranješu.

Dodatno, Jadrolinija je izvijestila da je danas održan radni sastanak Uprave s predstavnicima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture na čelu s ministrom Olegom Butkovićem na kojem se razgovaralo o protekloj sezoni i budućim poslovnim projektima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2022 20:05