Transferi

Promjena na vrhu: Nikola Mikše novi je član uprave OTP banke Hrvatska

Karijeru u bankarstvu započeo je 2004. godine u Hypo Alpe Adria Bank International AG
Nikola Mikše
 OTP banka

Savjet Hrvatske narodne banke donio je odluku o davanju suglasnosti za imenovanje Nikole Mikše na funkciju člana Uprave OTP banke Hrvatska. Svoju novu funkciju na kojom će biti nadležan za sektor financija, Nikola Mikše preuzet će 5. rujna 2019. godine. Unutar sektora Financija zadužen je za Direkciju kontrolinga i regulatornog izvješćivanja, Direkciju računovodstva, Direkciju za upravljanje aktivom, pasivom i kapitalom te za Odjel upravljanja podacima.

Nikola Mikša diplomirao je financije na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2003. godine. Karijeru u bankarstvu započeo je 2004. godine u Hypo Alpe Adria Bank International AG (Austrija), u odjelu riznice Hypo Alpe Adria Grupe. U siječnju 2007. godine prešao je u Privrednu banku Zagreb u kojoj je obnašao različite funkcije u području financijskog poslovanja. Od rujna 2016. godine do ovog imenovanja obnašao je funkciju izvršnog direktora Planiranja i kontrole PBZ Grupe.

Tijekom svoje karijere sudjelovao je i u brojnim projektima poput preuzimanja i integracija banaka, doprinosio radu strukovnih udruženja Hrvatska udruga banaka i ACI Croatia te izlagao na brojnim konferencijama, seminarima i obrazovnim programima u organizaciji domaćih i stranih financijskih institucija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. veljača 2024 04:45