Veliko priznanje

Philip Morris Zagreb nagrađen certifikatom Jednakost plaća: 'Ovo je dobrodošao iskorak'

Riječ je o potvrdi da ova kompanija muškarcima i ženama isplaćuje jednake plaće za isti posao
Anita Letica, predsjednica Uprave Philip Morris Zagreb
 Darko Tomas / CROPIX

Philip Morris Zagreb nagrađen je certifikatom „Jednakost plaća” koji dodjeljuje neovisna, neprofitna Zaklada Equal-Salary. Riječ je o potvrdi da ova kompanija muškarcima i ženama isplaćuje jednake plaće za obavljanje istih poslova.

- Za naših 120 zaposlenika, činjenica da smo prva kompanija koja je dobila ovaj certifikat, čini nas poželjnim poslodavcem posvećenim jednakosti i poticanju kulture uključivosti te raznolike radne snage - izjavio je ovom prilikom Marin Mlinarić, direktor ljudskih potencijala i organizacijske kulture za Hrvatsku i Sloveniju.

Certifikat se dodjeljuje na temelju kvantitativne usporedbe podataka o plaćama muškaraca i žena, ali i na temelju kvalitativne analize posvećenosti uprave kompanije načelima jednakosti plaća, dojma samih zaposlenika te načina na koji se upravlja ljudskih potencijalima.

- Iako u današnje vrijeme još uvijek ne možemo uzimati jednakost plaća za iste poslove zdravo za gotovo, posvećenost kompanija kao što je Phillip Morris Zagreb, dobrodošao je korak naprijed na putu prema postizanju globalne ravnopravnosti plaća te doprinosi širem izazovu uklanjanja razlika u plaćama između muškaraca i žena - kazala je Véronique Goy Veenhuys, osnivačica i direktorica Zaklade Equal-Salary.

Inače u Philip Morris International žene zauzimaju 35 posto svih rukovodećih funkcija u kompaniji, što je znatno više od Hrvatskog prosjeka, a cilj je do 2022. godine doseći cilj od 40 posto žena na upravljačkim pozicijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:25