Imenovanje

Novi član Uprave Addika: Pierre Bosq na čelu Poslovanja s građanstvom i malim poduzećima

Savjet Hrvatske narodne banke potvrdio je Pierrea Boscqa članom Uprave Addiko banke
Pierre Boscq
 Addiko Bank

Savjet Hrvatske narodne banke potvrdio je Pierrea Boscqa članom Uprave Addiko banke, odgovornim za Poslovanje s građanstvom i malim poduzećima.

Pierre Boscq posjeduje 25-ogodišnje iskustvo rada u financijskoj industriji, a tijekom karijere u Francuskoj, Indiji, Rumunjskoj, Njemačkoj, Brazilu i Srbiji radio je na razvoju bankarskog poslovanja s građanstvom i vodio brojne projekte iz sfere digitalne transformacije. Dobro je upoznat sa zahtjevima i nužnošću modernizacije poslovanja, digitalnim trendovima i izazovima s kojima se bankarska industrija suočava u jugoistočnoj Europi.

Kao član Uprave Addiko banke, Pierre Boscq bit će odgovoran za Upravljanje proizvodima i odnosima s klijentima za građanstvo i mala poduzeća, Upravljanje prodajom i distribucijskim kanalima, Razvoj poslovanja s građanstvom i malim poduzećima Grupe, Korporativne komunikacije i Marketing.

„Bankarstvo se mijenja iznimno brzim tempom, kako u području operativnog poslovanja tako i u kontekstu očekivanja klijenata. To od nas zahtijeva kontinuirani razvoj, nastavak modernizacije i digitalizacije, te pronalaženje načina da našim klijentima na svim dodirnim točkama – na digitalnim kanalima i u poslovnicama pružimo dodatnu vrijednost“, izjavio je Pierre Boscq.

Boscq diplomirao je na Poslovnoj školi ESCP, Tehničkom sveučilištu u Berlinu i Poslovnoj školi Insead. Karijeru je započeo 1994. godine u Parizu radeći u prodaji, financijama i razvoju poslovanja u vodećim francuskim financijskim institucijama. Od 2003. godine drži rukovodeće pozicije u području potrošačkog kreditiranja i poslovanju s građanstvom u Rumunjskoj, Indiji, Srbiji i Francuskoj.

“Pierreovo iskustvo u poslovanju s građanstvom i digitalnoj transformaciji, kao i uspjesi u generiranju rasta i uspostavi učinkovitijeg bankarskog poslovanja jasan su argument zašto smatram kako je Pierre odlična akvizicija za upravljački tim Addiko banke“, dodao je Mario Žižek, predsjednik Uprave Addiko Bank d.d.

S ovim imenovanjem, Upravu Addiko Bank d.d. čine: Mario Žižek (CEO i CFO), Ivan Jandrić (CMO – Poslovanje s pravnim osobama te malim i srednjim poduzetništvom i COO), Dubravko-Ante Mlikotić (CRO) i Pierre Boscq (CMO – Poslovanje s građanstvom i malim poduzećima)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2023 20:42