Trbuhom za kruhom

Nogometna legenda u novoj karijeri: 'Radim za najbogatijeg čovjeka na svijetu'

"Morao sam otići nekamo jer plaća koju sam tu imao nije mi dozvoljavala da napravim ono što želim", rekao je.
Nevenko Herenčić Kempes, drugi zdesna, sa svojim društvom u goricama kod Ludbrega
 Nikola Wolf / Podravski.hr

U vinogradu nogometne legende ludbreškog kraja, Nevenka Herenčića Kempesa (54), okupilo se veselo društvo kako bi Kempesu pomoglo u rezidbi vinograda u vinogorju nad prigradskim naseljem Hrastovsko, piše Podravski.hr.

Iako je vladalo dobro raspoloženje, razlog što je društvo u vinogradu nije toliko radostan. Naime, i Nevenko Herenčić jedan je u moru naših ljudi koji su trbuhom za kruhom morali otići raditi u inozemstvo. Kempes odnedavno radi u Francuskoj, za domaću tvrtku koja obavlja posao za kompaniju Amazon u vlasništvu najbogatijeg čovjeka na svijetu Jeffa Bezosa. Tako su prijatelji Kempesu uskočili u pomoć kako bi stigao napraviti radove u vinogradu u dane kad je na dopustu.

- Morao sam otići nekamo jer plaća koju sam tu imao nije mi dozvoljavala da napravim ono što želim. Eto, baš ovu klijet želim nadograditi i tu kanim živjeti - objasnio je Nevenko Herenčić Kempes.

Nevenko je dosad radio u gradskoj komunalnoj tvrtki Lukom, iz koje su, kako doznajemo, otišla još dva zaposlenika u potrazi za boljim životom. Gradska uprava najavila je povećanje plaća u Lukomu, što će izgleda biti jedini uvjet da zaposlenici ostanu i budu zadovoljni, a samim time i produktivni.

- Naravno da nije bilo lako otići, ali s ovom plaćom nisam mogao ići naprijed. U Francuskoj pet tjedana radim i tjedan sam dana doma. Radi se i po 11 sati, ali zaradim zaslužene sate kako bih mogao imati tjedan slobodno - odgovorio je Nevenko Herenčić Kempes te usporedio primanja na svom novom poslu i svoja dosadašnja u Lukomu.

- Kad bi mi se nešto dogodilo i da provedem mjesec dana na bolovanju, dobio bih veću plaću nego da cijeli mjesec radim u Lukomu. Osim toga, cijele sam dane na poslu i mnogo prohodam, pa sam i skinuo nekoliko kilograma, tako da ima više pozitivnih posljedica moje odluke da odem u novu pustolovinu - objasnio je Kempes.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:45