Nevenko Herenčić Kempes, drugi zdesna, sa svojim društvom u goricama kod Ludbrega
 Nikola Wolf / Podravski.hr
Trbuhom za kruhom

Nogometna legenda u novoj karijeri: 'Radim za najbogatijeg čovjeka na svijetu'

"Morao sam otići nekamo jer plaća koju sam tu imao nije mi dozvoljavala da napravim ono što želim", rekao je.
Piše: Podravski.hrObjavljeno: 05. ožujak 2019. 13:08

U vinogradu nogometne legende ludbreškog kraja, Nevenka Herenčića Kempesa (54), okupilo se veselo društvo kako bi Kempesu pomoglo u rezidbi vinograda u vinogorju nad prigradskim naseljem Hrastovsko, piše Podravski.hr.

Iako je vladalo dobro raspoloženje, razlog što je društvo u vinogradu nije toliko radostan. Naime, i Nevenko Herenčić jedan je u moru naših ljudi koji su trbuhom za kruhom morali otići raditi u inozemstvo. Kempes odnedavno radi u Francuskoj, za domaću tvrtku koja obavlja posao za kompaniju Amazon u vlasništvu najbogatijeg čovjeka na svijetu Jeffa Bezosa. Tako su prijatelji Kempesu uskočili u pomoć kako bi stigao napraviti radove u vinogradu u dane kad je na dopustu.

- Morao sam otići nekamo jer plaća koju sam tu imao nije mi dozvoljavala da napravim ono što želim. Eto, baš ovu klijet želim nadograditi i tu kanim živjeti - objasnio je Nevenko Herenčić Kempes.

Nevenko je dosad radio u gradskoj komunalnoj tvrtki Lukom, iz koje su, kako doznajemo, otišla još dva zaposlenika u potrazi za boljim životom. Gradska uprava najavila je povećanje plaća u Lukomu, što će izgleda biti jedini uvjet da zaposlenici ostanu i budu zadovoljni, a samim time i produktivni.

- Naravno da nije bilo lako otići, ali s ovom plaćom nisam mogao ići naprijed. U Francuskoj pet tjedana radim i tjedan sam dana doma. Radi se i po 11 sati, ali zaradim zaslužene sate kako bih mogao imati tjedan slobodno - odgovorio je Nevenko Herenčić Kempes te usporedio primanja na svom novom poslu i svoja dosadašnja u Lukomu.

- Kad bi mi se nešto dogodilo i da provedem mjesec dana na bolovanju, dobio bih veću plaću nego da cijeli mjesec radim u Lukomu. Osim toga, cijele sam dane na poslu i mnogo prohodam, pa sam i skinuo nekoliko kilograma, tako da ima više pozitivnih posljedica moje odluke da odem u novu pustolovinu - objasnio je Kempes.

Linker
12. listopad 2020 21:51