Promjene u tvrtki

NO Ingre odlučio: Umjesto Stjepana Mesića na čelo Nadzornog odbora dolazi Davor Štern

Nadzorni odbor Ingre jednoglasno je donio odluku o razrješenju Stjepana Mesića
 CROPIX

Nadzorni odbor Ingre u ponedjeljak je s mjesta predsjednika tog tijela razriješio Stjepana Mesića, a za novog predsjednika Nadzornog odbora imenovao Davora Šterna, dok je za novog, trećeg člana Uprave te građevinske tvrtke imenovao Dinka Pejkovića, objavila je Ingra putem Zagrebačke burze.

Nadzorni odbor Ingre jednoglasno je donio odluku o imenovanju Dinka Pejkovića za novog člana Uprave na mandatno razdoblje od pet godina, navodi se u objavi. Upravu Ingre tako sada čine tri člana - predsjednik Uprave Igor Oppenheim te članovi Danko Deban i Dinko Pejković.

"Nadzorni odbor Ingre jednoglasno je donio odluku o razrješenju Stjepana Mesića s mjesta predsjednika Nadzornog odbora društva. Za predsjednika Nadzornog odbora društva imenovan je Davor Štern, a za zamjenika predsjednika imenovan je Mladen Markoč", navode iz Ingre.

Inače, bivši predsjednik države Stjepan Mesić i dalje ostaje član Nadzornog odbora Ingre, tijela kojem je na čelu bio još od 2010. godine i u koje je ponovno bio imenovan na glavnoj skupštini tvrtke održanoj sredinom lipnja prošle godine.

Neki su mediji posljednjih dana najavljivali kako će na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Ingre, koju je sazvao dio članova tog tijela, doći do smjene Mesića s mjesta predsjednika Nadzornog odbora.

"U pozadini svih tih smjena i imenovanja navodno se krije zasad još neformalna potencijalna želja Grada Zagreba da preuzme dvoranu Arena Zagreb prije isteka ugovora o javno-privatnom partnerstvu između Grada Zagreba i Vlade s Ingrom, koji je potpisan na razdoblje do 2036. godine", objavio je novac.hr u tekstu s nadnaslovom "Rat za Arenu".

- Nema razloga za opoziv bivšeg predsjednika države Stjepana Mesića s funkcije predsjednika Nadzornog odbora Ingre d.d. Ne znam jesu li članovi Nadzornog odbora koji to žele provesti svjesni kakve to negativne posljedice može ostaviti na rejting same kompanije, rekao je uoči sjednice Nadzornog odbora predsjednik Uprave Ingre Igor Oppenheim...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. veljača 2024 07:05