Drugi krug

Najveći svjetski trgovački lanac zapošljava dodatnih 50.000 radnika

Zbog pandemije koronavirusa koja je teško uzdrmala američko tržište, veliki broj djelatnika Walmarta trenutno se nalazi u samoizolaciji ili je zaraženo COVID-om
Ilustracija, zaposlenik Walmarta
 RosaIreneBetancourt 5 / Alamy / Alamy / Profimedia

Najveći svjetski trgovački lanac, Walmart zapošljava 50.000 novih radnika. Novi val zapošljavanja dolazi svega mjesec dana nakon prethodnog kruga kada je najavljeno zapošljavanje čak 150.000 ljudi.

Kako navodi CNN, novi djelatnici bit će zaposleni na određeno radno vrijeme kako bi pomogli stalnom osoblju na najkritičnijim lokacijama.

Zbog pandemije koronavirusa koja je teško uzdrmala američko tržište, veliki broj djelatnika Walmarta trenutno se nalazi u samoizolaciji ili je zaraženo COVID-om. Naime, ovaj trgovački lanac jedan je od rijetkih u SAD-u koji je i dalje otvoren.

- Svaka dodatna pomoć u vidu novih privremenih djelatnika nam je dobrodošla. Drago nam je što u ovim kriznim trenutcima možemo biti uz građane te što možemo privremeno pomoći koji su bez njega ostali – istaknula je Donna Morris, voditeljica ljudskih resursa Walmarta.

Inače, Walmart je jedan od najvećih privatnih kompanija koji diljem zemlje zapošljava više od 1,5 milijuna ljudi. Unatoč velikom broju djelatnika koje ovaj trgovački lanac traži SAD se i dalje susreće s najvećom stopom nezaposlenosti u povijesti, te se prema posljednjim podacima objavljenima 14. ožujka na burzi rada u toj državi nalazi više od 22 milijuna radnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:15