Rezovi

Najveća platforma za iznajmljvanje smještaja otpušta četvrtinu radnika

Otkaze bi trebalo dobiti oko 1.900 od ukupno 7.500 Airbnbovih radnika
Brian Chesky, generalni direktor Airbnba
 Mike Segar/File Photo / REUTERS

Digitalna platforma za rezervaciju smještaja Airbnb objavila je da će otpustiti 25 posto radnika jer očekuju da će im se prihodi ove godine prepoloviti zbog negativnog utjecaja pandemije na putovanja.

Otkaze bi trebalo dobiti oko 1.900 od ukupno 7.500 Airbnbovih radnika, prenosi BBC. Otpušteni radnici dobit će plaću za najmanje 14 tjedana a kompanija će također do kraja godine pokrivati troškove zdravstvenog osiguranja za radnike u inozemstvu te u idućih dvanaest mjeseci za one u matičnom SAD-u. Airbnb će također smanjiti ili obustaviti nove projekte, poput ulaganja u hotele, luksuzna odmarališta i letove.

U ovoj godini kompanija očekuje upola manje prihode nego u 2019. a pad bi mogao biti još i veći, upozoravaju. Nedavno su od ulagača pribavili dvije milijarde dolara kako bi uspješno prevladali krizu. Trenutno se ne može pouzdano reći kada će se ponovo moći putovati ni kako će ta putovanja izgledati, naglasio je direktor Airbnba Brian Chesky.

„Znamo da će se Airbnbovo poslovanje u potpunosti oporaviti ali promjene kroz koje će proći neće biti privremene ni kratkoročne“, rekao je Chesky.

Najavljeni otkazi u Airbnbu najnovija su u nizu naznaka da se sektor putovanja priprema za dugo razdoblje pada aktivnosti, napominje BBC. Tako je Norwegian Cruise Lines u utorak upozorio investitore da je njegova održivost neizvjesna a britanski avioprijevoznik Virgin Atlantic najavio otkaze za 3.000 radnika i odlazak iz zračne luke Gatwick.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. veljača 2024 08:02