Radišna i timski igrač

Mlada majka traži posao na Facebooku: 'Ako ja nisam radnik za poželjet, ne znam tko je'

Njezina iskrenost nagrađena je brojnim lajkovima, a podijeljena je gotovo 400 puta
 Facebook

U moru nezaposlenih u posljednje vrijeme morate biti itekako kreativni da bi zapeli za oko poslodavca. Tako je nakon djevojke s dva fakulteta koja je tražila posao putem jumbo plakata, jedna djevojka bez fakulteta odlučila napisati otvorenu molbu na svom Facebooku. I to vrlo iskrenu. Naravno, njezina iskrenost nagrađena je brojnim lajkovima, a podijeljena je gotovo 400 puta pa smo sigurni da ju je neki poslodavac već zamijetio. No ako nije, sad sigurno hoće.

Naime, 29-godišnja Ana Bilen, majka dvoje djece koja je završila ekonomsko-birotehničku školu u Splitu, a sada živi u Klanu kraj Rijeke, na duhovit način na dijalektu argumentirala je zašto je radnik za poželjeti.

Njezin status prenosimo u cijelosti:

'Dobar dan, moje ime je Ana Bilen. Dosadilo mi je pisanje standardnih molbi jer mi dosad nisu donile poslove koje sam tila. Pa sad pišem onako iz srca i ono šta stvarno želin napisat, a ne samo zadovoljit formu molbe za posa. Upravo iz tog razloga ću pisat onako kako mi dođe,odnosno u dijalektu, šta ne znači da san nepismena, znan ja sve to napisat i na tečnom književnom. Dakle ovako, ko sam ja?

Ja sam žena od skoro 29 godina. Majka sam dvoje dice od 9 i 5 godina.

Da, dobro ste pročitali, 9 i 5. Tako je! Postala sam mama sa nepunih 20 godina. Isto tako sam u 2.misecu ove godine proslavila 9.godišnjicu braka. Da, sa 19 ipo san se udala! Sa 19 godina sam odselila iz obiteljskog doma u Splitu i išla živit u Klanu. Da van odma odgovorim na pitanja koja Vam se sada vrte po glavi. Odgovor na prvo pitanje: Klana je jedno malo misto pokraj Rijeke(tako to vole reći mještani Klane ali ubiti je to jedno malo misto Bogu iza nogu koje je bliže Sloveniji nego Rijeci).

Odgovor na drugo pitanje: da navikla sam se živit u Klani (na sve se čovik navikne). Odgovor na treće pitanje: zato jer volin svog Čovika i išla bi s njin na kraj svita.

Zašto znan koja pitanja van se vrte po glavi? Ne zato jer san prepametna nego zato jer na ta pitanje već 10 godina odgovaran. E sad zašto van ja sve ovo pišen? Zato jer van sve ovo govori o meni ko osobi i radniku više nego šta bi van rekla 3 fakulteta (da san ih završila).

Ja mislin da je poslodavcu najbitnije da je njegov zaposlenik radišan i da je timski igrač. Zašto? Zato jer mogu ja imat tri fakulteta (a neman ih) al ako neman volje za radit đabe mom poslodavcu ta moja tri fakulteta. Ista stvar i sa iskustvon. To šta san negdi radila 10 godina ne znači da san dobar radnik, niti znači da znan radit. Možda san uhljeb. ALI, ako iman volje radit, sve ću naučit, pa čak i ono šta nema nikakve veze s mojin obrazovanjen.

Radišna.

Do 19-e godine nisan nikad ni jaje pofrigala, ma ni plin upalila ako malo bolje razmislin(znan da mi ovo mi ne ide u prilog zato čitaj dalje). Imala san moju nonu koja je sve radila za brata i mene (iman je i dalje,živa je al u Splitu). Da nisan radišna nema šanse da bi otišla 400 km od doma di mi je sve bilo servirano ko princezi. Sama san sve naučila, i kuhat i prat i brinit se za malo dite.

Timski igrač.

S 19 ipo san se udala i još san u braku, i to sretnom. Točka. Pametnom dosta.
I da, živin sa svekrvom već 10 godina i slažemo se fenomenalno. Ako to ne govori da san timski igrač ne znan šta govori.

Borbena. I uporna.

Ne znan koliko poslodavci žele borbene radnike ali eto ja to smatran kvaliteton. Zašto mislin da san borbena? Ne mislin, znan. Jer san sa 15 saznala da iman tumor i sa 15 san ga izlječila. Kemoterapije, zračenja, sve san odradila. Svaki dan nakon zračenja san išla u školu, a nisan morala,mogla san i doma ležat, imala san potpuno pravo na to. Kad san prije 7 godina išla na redovite pregleda i povela sa sobon moju tada dvogodišnju kćer doktor me je pita da čije mi je to dite? Kažen ja moje. A kaže on meni: Vaše nije sigurno jer vi ne možete imati djecu! Top izjava. Reć ženi da dite nije njezino. Ko da mogu zaboravit da san rađala!

Zašto san van ovo napisala? Zato da van pokažen da ja mogu i ono šta se ne može hahahahahah

Eto! Ako ja nisan radnik za poželit ja ne znan ko je. Mlada, sposobna,pametna, već rodila dvoje i ne misli više, jedva čeka radit jer je već neko vrime kućanica, ma ono… ZA POŽELIT!

Pa eto onaj ko me poželi (ko radnika) nek se javi na moj mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Naravno uz molbu šaljen i životopis u kojem ćete vidit di san i šta san radila. A vidit ćete u njemu i moju sliku, da znate kako izgleda taj vanzemaljac koji se slaže sa svojon svekrvon'
, zaključuje Ana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. kolovoz 2022 16:32