PwC Hrvatska

Mirza Huseinbašić stekao je certifikat ovlaštenog istražitelja prijevara

Huseinbašić se pridružio kolegici Ivani Rapaić kojoj je ovaj certifikat dodijeljen 2016. godine
Mirza Huseinbašić, menadžer za forenzičke usluge u PwC-u Hrvatska
 PwC Hrvatska

Mirza Huseinbašić, menadžer za forenzičke usluge u PwC-u Hrvatska, novi je nositelj svjetski priznatog certifikata ovlaštenog istražitelja prijevara (Certified Fraud Examiner - CFE).

Certifikat dodjeljuje Udruženje ovlaštenih istražitelja prijevara (Association of Certified Fraud Examiners – ACFE), inače najveća svjetska organizacija za borbu protiv prijevara te jedan od vodećih pružatelja obuke i obrazovanja u ovom području.

Huseinbašić se tako pridružio svojoj kolegici Ivani Rapaić iz odjela forenzičkih usluga PwC-a u Hrvatskoj, kojoj je ovaj certifikat dodijeljen 2016. godine, kao i krugu stručnjaka s CFE titulom diljem svijeta.

PwC-ov menadžer položio je opsežan ispit koji je proveo ACFE, pokazavši znanje u četiri područja ključna za borbu protiv prijevara: prijevarne financijske transakcije, sprječavanje i odvraćanje od prijevara, pravni elementi prijevare te istraga prijevare. Uz to ispunio je i sve ACFE-ove zahtjeve u vezi s osobinama, iskustvom i obrazovanjem potrebnima za titulu CFE.

Huseinbašić se PwC-u Hrvatska pridružio 2016. godine kao financijski menadžer, a do tada je već stekao višegodišnje iskustvo u forenzici te na projektima pravnog i poreznog savjetovanja u jednoj od najvećih revizorskih kompanija na našim prostorima.

Aktivno je sudjelovao u razvoju forenzičkih usluga PwC-a u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi te je, između ostaloga, provodio istrage prijevara, pomagao u domaćim i međunarodnim parničnim i arbitražnim slučajevima te provodio provjere usklađenosti, uključujući i one u skladu sa zakonodavstvom SAD-a i UK-a. Sudjelovao je i u dubinskim snimanjima društava u regiji te trećih strana za međunarodne i domaće klijente.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 03:36