Izvukao tvrtku iz pepela

Menadžerom godine proglašen direktor tvrtke godinama poznate po gubicima i starim vozilima

Autopromet već tri godine zaredom nije gubitaš, povukao je 23 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova i obnovio vozni park s 20 novih autobusa
Darko Majić, direktor Autoprometa Sisak
 Mate Piškor / CROPIX

Darko Majić (57) iz Siska, direktor tvrtke Autopromet Sisak, gradskog autobusnog prijevoznika u vlasništvu grada Siska, ovogodišnji je manadžer godine u kategoriji javnih poduzeća. Tako je odlučila CROMA, Hrvatsko udruženje menadžera, u konkurenciji 137 kandidata.

Majićev izbor za menadžera godine pozitivno je iznenađenje za Siščane, jer je Autopromet godinama slovio kao tvrtka u problemima s velikim gubicima i starim autobusnim parkom. No, iz obrazloženja odluke razvidno je zašto je upravo Majić menadžer godine, prvi Siščanin koji je dobio to prestižno priznanje.

Autopromet već tri godine zaredom nije gubitaš, povukao je 23 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova i obnovio vozni park s 20 novih autobusa. Pored toga, tvrtka je kreditom EBRD-a kupila još 15 autobusa i namjerava se natjecati za kupnju još pet autobusa, iako već sada ima najbolji i najmlađi vozni park među autobusnim prijevoznicima u Hrvatskoj. Prosječna starost autobusa je manje od godinu i pol.

Autopromet Sisak je jedina hrvatska tvrtka u prijevozu putnika s oznakom 'hrvatska kvaliteta' zbog kvalitete usluge, te nadstandarda kojeg uživaju putnici te tvrtke. U Autoprometovim autobusima besplatan je internet, vozne karte moguće je kupiti na kolodvoru, u autobusu, putem SMS -a, interneta, putnici mogu kupiti vrijednosne karte, studenti, umirovljenici, nezaposleni, socijalni slučajevi imaju posebne povlastice.

Tvrtka izdaje poučno-edukativne slikovnice i kalendare, podijelila ih je više od 10 tisuća sa ciljem, kako ističe Majić, da djeca nauče kako sigurno putovati i pristojno se ponašati u autobusima. Autor i urednik ovih slikovnica je direktor Majić. Tvrtka Auto promet Sisak prije dvadesetak dana dobila je plaketu “Zlatna kuna” HGK u kategoriji inovativnost za inovativan i edukativan pristup putnicima u putničkom autobusnom prometu primjenom modernih tehnologija. Pored toga, poboljšane su plaće i uvjeti rada zaposlenih, uređen je krug tvrtke, u planu je uređenje kolodvora i izgradnja upravne zgrade.

Direktor Majić nerado govori o sebi kao menadžeru godine.

- Nisam ja sam za to zaslužan. Važni su zaposlenici koji vrijedno rade i godišnje prevezu oko 1,4 milijuna putnika. Pored toga, imam veliku potporu u gradonačelnici Kristini Ikić Baniček. Zajedno smo pokazali da se i složenim uvjetima, kada pada broja stanovnika i putnika, kada imate teško naslijeđe, može dobro raditi i uspješno poslovati jer smo odredili dobre ciljeve i učinili sve što treba da ih ostvarimo, zaključuje Majić.

Mate Piškor / CROPIX
Darko Majić, direktor Autoprometa Sisak

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2022 08:00