Transfer

Lothar Thoma novi je direktor za područje Air & Sea u tvrtki Gebrüder Weiss

Doktor ekonomije ujedno ulazi i u Upravu u kojoj se još nalazi njen predsjednik Wolfram Senger-Weiss, te Peter Kloiber i Jürgen Bauer
Lothar Thoma
 Gebrüder Weiss

Lothar Thoma početkom 2020. godine preuzeo je odgovornost za područje Air & Sea u međunarodnom transportnom i logističkom poduzeću Gebrüder Weiss.

Doktor ekonomije ujedno ulazi i u Upravu u kojoj se još nalazi njen predsjednik Wolfram Senger-Weiss, te Peter Kloiber i Jürgen Bauer. Odgovarajuću odluku u prosincu prošle godine usvojio je i Nadzorni odbor tvrtke, a kao što je kompanija već sredinom godine objavila Thomasov prethodnik Heinz Senger-Weiss (45) odlučio je napustiti svoju operativnu ulogu na kraju godine.

Inače, Gebrüder Weiss danas je prisutan u 30 zemalja. Najzapadnija poslovnica se nalazi u San Franciscu, a najistočnija u Taipeiu, Taiwanu. Na važnim prekomorskim čvorištima tvrtka Gebrüder Weiss se uz svoju stručnost u području zračnog i pomorskog prijevoza dodatno pozicionira kao specijalist na području logističkih rješenja i ima vlastite terminale. Među njima se nalaze Los Angeles, Chicago, Atlanta, Singapur, Hong Kong, Shanghai i Tokio. Deklarirani cilj poduzeća je da svojim klijentima širom svijeta ponudi jedinstvene standarde i IT rješenja u području upravljanja lancem opskrbe. Ovom uslugom Gebrüder Weiss želi dodatno ojačati svoj položaj među liderima u okviru kvalitete u svojoj industrijskoj grani. Lothar Thoma je svoj radni doprinos za Gebrüder Weiss na području zračnog i pomorskog prijevoza započeo već 1. rujna 2019.

Od tada su se sve aktivnosti na tom području postepeno prenosile na njega. Rođen u njemačkoj pokrajini Baden-Württemberg već duže od 20 godina radi u sektoru logistike i donedavno je kao predsjednik uprave bio odgovoran za ukupno poslovanje međunarodnog logističkog koncerna. Prije toga je imao različite vodeće pozicije kod renomiranih međunarodnih transportnih i logističkih poduzeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:05