Šarolika primanja

Liječnici u Njemačkoj među najplaćenijima, godišnje mogu zaraditi i 115 tisuća eura bruto

S druge pak strane, najniže godišnje plaće primaju radnici u kuhinji, konobari i radnici u call centrima
Ilustracija
 Josko Ponos / Hanza Media

Najviše plaće u Njemačkoj imaju liječnici opće prakse i specijalizanti te stručnjaci za prodaju, pokazali su to podaci njemačkog poslovnog portala Gehalt.de.

Prema njihovim podacima, liječnik opće prakse, u Hrvatima omiljenoj zemlji. godišnje zarađuju oko 115.320 eura bruto, dok godišnja plaća stručnjaka za prodaju iznosi oko 99.635 eura bruto. Među najplaćenijim zanimanjima uvršteni su i direktori fondova čija se godišnja plaća kreće oko 83.640 eura bruto, a u ovoj skupini našli su se i financijsko-računovodstveni menadžeri, te regionalni menadžeri prodaje i statističari.

S druge pak strane, najniže godišnje plaće primaju radnici u kuhinji oko 21.907 eura bruto, konobari 23.620, radnici u call centrima oko 25.200 i recepcioneri čija plaća iznosi približno 25.370 eura bruto. U ovu skupinu ušli su još i blagajnici, kuhari, zubarski asistenti, njegovatelji i vozači.

Kako prenosi Blic, radnici u južnom dijelu Njemačke bilježe znatno veća primanja od ostatka zemlje, a najveće plaće ove godine zabilježene su u saveznoj državi Hessen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 11:27