Novi članovi

Ledo odlučuje o novim članovima nadzornog odbora - Zvonimiru Mršiću i Hidu Lajtmanu

Mršić i Lajtman u Nadzornom odboru trebali bi zamijeniti Zdravka Kačića i Tea Vujčića koji su dali ostavke na članstvo
Zvonimir Mršić
 Sandra Šimunović / HANZA MEDIA

U Nadzorni odbor Leda trebali bi ući bivši čelnik Podravke, a sada savjetnik izvanredne uprave Agrokora Zvonimir Mršić te Hido Lajtman, izvršni direktor u Sektoru pravnih poslova Agrokora, prijedlog je o kojem bi trebala odlučivati glavna skupština Leda čije je sazivanje zatražio izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško.

Kako se navodi u obavijesti koju je Ledo u utorak objavio putem Zagrebačke burze, na zahtjev izvanrednog povjerenika Agrokora Fabrisa Peruška Ledo će sazvati glavnu skupštinu, koja se mora održati deset dana od objave poziva za skupštinu u službenom listu društva.

Prema toj obavijesti, skupštini je predloženo da donese odluku o imenovanju dva nova člana Nadzornog odbora Leda - Zvonimira Mršića i Hide Lajtmana.

Mršić i Lajtman tako bi u Nadzornom odboru trebali zamijeniti Zdravka Kačića, koji je ostavku na članstvo u tom tijelu podnio sredinom svibnja, te Tea Vujčića, koji je ostavku podnio početkom travnja.

Inače, prošli je tjedan Ledo objavio da je zaprimio zahtjev AZ mirovinskog fonda za sazivanje glavne skupštine na kojoj bi Uprava trebala podnijeti izvješća i o radnjama koje je poduzela u zaštiti tvrtke i dioničara od otvaranja izvanredne uprave, pokrenutim sudskim postupcima, jamstvima te načelnom sporazumu o nagodbi i prijenosu na zrcalna društva.

AZ fond je tako zatražio da na skupštini Uprava izvijesti o radnjama koje je poduzela u svrhu zaštite tvrtke i dioničara od dana donošenja rješenja Trgovačkog suda o otvaranju postupka izvanredne uprave, kao i o radnjama koje je poduzela radi umanjenja obveza prema vjerovnicima, između ostalog i radnje osporavanja priznatih novčanih tražbina vjerovnika s osnove jamstava.

AZ fond traži i izvješće Uprave o prijenosu poslovne cjeline Leda na zrcalno društvo sukladno načelnom sporazumu o ključnim elementima nagodbe od 10. travnja.

Uprava Leda dioničarima bi, prema traženju AZ fonda, trebala podnijeti i izvješća o sudskim postupcima pokrenutim na zagrebačkom Trgovačkom sudu protiv Leda radi utvrđivanja postojanja novčane tražbine vjerovnika s osnove jamstava prema Ledu, razlozima priznanja tužbenih zahtjeva u postupcima pred tim sudom u svrhu utvrđivanja postojanja novčane tražbine vjerovnika s osnove jamstava te pravnu osnovu ovlaštenja za samostalno zastupanje tvrtke u tim postupcima.

Traži se i izvješće Uprave o vrijednosti kolaterala koje je Ledo odobrio kao osiguranje za obveze vladajućeg društva Agrokor d.d. prije i poslije otvaranja postupka izvanredne uprave.

Prema zahtjevu AZ fonda, koji je sazivanje skupštine Leda zatražio za račun AZ obveznog mirovinskog fonda kategorije B, glavna bi se skupština s predloženim dnevnim redom trebala održati najkasnije do 3. srpnja.

Iz Leda su najavili da će taj zahtjev uzeti u obzir i donijeti odluku idućih dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. veljača 2024 20:55