Promjene u Atlantic Grupi

Lada Tedeschi Fiorio napušta Nadzorni odbor Atlantica i postaje članicom Uprave

Uprava Atlantica proširit će se na šest članova, a uz Ladu Tedeschi Fiorio, činit će ju predsjednik Uprave Emil Tedeschi i članovi Neven Vranković, Zoran Stanković, Srećko Nakić i Enzo Smrekar
Lada Tedeschi Fiorio
 Damir Krajač / CROPIX

Lada Tedeschi Fiorio do kraja ovog mjeseca napustit će Nadzorni odbor Atlantic Grupe te će s prvim danom listopada postati članica Uprave grupacije, objavila je danas kompanija.

Uprava Atlantica time će se proširiti na šest članova, a uz Ladu Tedeschi Fiorio, činit će ju predsjednik Uprave Emil Tedeschi i članovi Neven Vranković, Zoran Stanković, Srećko Nakić i Enzo Smrekar. Proširivanje Uprave u Atlanticu su objasnili kao “nastavak procesa definiranja korporativne strategije i prioriteta u daljnjem razvoju kompanije koji je počeo početkom prošle godine”.

Lada Tedeschi Fiorio, dosadašnja potpredsjednica Nadzornog odbora, napušta svoju trenutnu poziciju zbog preuzimanja nove dužnosti koja je nespojiva s članstvom u Nadzornom odboru kompanije, a kao članica Uprave imat će nadležnost za poslovni razvoj i strategiju. Srećko Nakić, pak, će kao novi član Uprave voditi brigu o ukupnoj distribuciji, dok će Enzo Smrekar imati odgovornost za upravljanje brendovima Argeta i Donat Mg koji, kako smatraju u grupaciji, imaju najveći međunarodnih potencijal unutar portfelja Atlantica.

Uz to, Monika Schutze, globalna voditeljica korisničkog i digitalnog iskustva u kompaniji Zürich Insurance Group, predložena je kao nova članica Nadzornog odbora grupacije, dok će Zdenko Adrović, trenutni predsjednik NO, postati i članom Komisije za reviziju. Njegov zamjenik u Nadzornom odboru od sljedećeg mjeseca postaje Siniša Petrović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:01