Četverogodišnji mandat

Korado Korlević imenovan za novog - starog predsjednika Zaklade Adris

Prihvaćajući novi mandat na čelu Zaklade Adris, Korado Korlević se osvrnuo na dosadašnja postignuća Zaklade.
Korado Korlević, predsjednika Zaklade Adris
 Adris grupa

Korado Korlević izabran je za novog – starog predsjednika Zaklade Adris na četverogodišnji mandat.

Na sjednici održanoj 22. svibnja u Zagrebu, predsjednik Uprave Adris grupe, mr.sc. Ante Vlahović imenovao je i ostale članove Uprave i vijeća. Tako je dr. sc. Željko Lovrinčević imenovan potpredsjednikom, a prof. dr. sc. Zvonimir Mareković počasnim predsjednik Zaklade. Među članove Uprave imenovani su prof. dr. sc. Gojko Bežovan, Igor Zidić, prof. dr. sc. Josip Paladino te prof. dr. sc. Željko Kaštelan, stoji u priopćenju.

Prihvaćajući novi mandat na čelu Zaklade Adris, Korado Korlević se osvrnuo na dosadašnja postignuća Zaklade.

- Kada se osvrnemo na projekte i pojedince koje je Zaklada poduprla, vidimo da su njihovi rezultati ravnopravni ostvarenjima u svjetskoj znanosti. Čast je, ali i velika odgovornost u prepoznavanju najboljih – poručio je Korlević.

U narednom četverogodišnjem razdoblju Zakladno vijeće za program Znanje i otkrića čine: dr. sc. Ksenija Zahradka, predsjednica, te članovi, uspješni mladi hrvatski znanstvenici izv. prof. dr. rer. nat. Tomislav Domazet-Lošo i izv. prof. dr. sc. Dinko Mitrečić.

Zakladno vijeće za program Stvaralaštvo, Ekologija, Baština i Dobrota čine: prof. dr. sc. Božo Skoko, predsjednik te članovi Davor Bruketa i novi član, Silvije Novak, jedan od najpoznatijih hrvatskih arhitekata mlađeg naraštaja.

Raspisan ovogodišnji natječaj

Na sjednici je donesena i odluka o raspisivanju ovogodišnjeg natječaja Zaklade Adris. Natječaj će biti objavljen idući tjedan na službenim stranicama Zaklade Adris i u dnevnom tisku.

Kriteriji izvrsnosti, inovativnosti i važnosti za opće dobro ključni su u odabiru projekata koje podupire Zaklada Adris. Izvorna zamisao Zaklade Adris bila je i, kako je i ovom prigodom podsjetio Vlahović, ostala promicati kulturu izvrsnosti, znanja i solidarnosti u hrvatskome društvu. Zagovarati učenje, rad i zauzetost za opće dobro, slijediti liniju dijaloga etičkih vrijednosti i postignuća suvremene znanosti te zajedno osvajati prostor nade za nove naraštaje hrvatskih ljudi.

Za financiranje Zaklade Adris, Adris grupa izdvaja jedan posto dobiti ostvarene u prethodnoj godini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:49