PROJEKT COWORKMed

KONFERENCIJA O BUDUĆNOSTI COWORKINGA NA MEDITERANU "Pojam koji asocira na kreativnost, inovativnost i predani rad"

Bernard Valero, direktor AVITEM-a (Francuska)
 Razvojna agencija Zagreb

- Pojam coworkinga asocira na kreativnost, inovativnost, ali prije svega predani rad – poručio je to jučer direktor francuske Agencije za održive gradove i teritorije na Mediteranu, Bernard Valero, predstavljajući projekt COWORKMed na međunarodnoj konferenciji o budućnosti coworkinga na području Mediterana.

Konferencija, održana u Akceleratoru Tehnološkog parka na Zagrebačkom velesajmu, a u organizaciji Razvojne agencije Zagreb, ujedno je i finale spomenutog projekta koji okuplja 11 organizacija iz Italije, Francuske, Španjolske, Grčke i Hrvatske.

- Tehnološki park Zagreb upravo je zamišljen kao transparentan coworking prostor u kojemu se susreću stručnjaci različitih profila, dijele iskustva i surađuju. Posebno smo zadovoljni suradnjom s našim partnerima na ovom projektu te što ih imamo priliku danas ugostiti – rekao je u svom izlaganju Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb.

COWORKMed sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, a teži gotovo 600 tisuća eura, od čega je nešto više od 93 tisuće uložena u aktivnosti u Hrvatskoj. O rezultatima projekta govorio je Fabio Bracci s istraživačkog instituta IRIS u Italiji te istaknuo kako je zabilježen veliki potencijal za rast coworking prostora, ali i da je potrebno pokrenuti podršku takvih projekata na europskoj razini.

Grad Zagreb će pak, na lokalnoj razini, prema riječima Nere Pavić, pomoćnice pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, uvijek davati podršku projektima i idejama koji potiču suradnju i inovativne ideje.

Sudionici konferencije zaključili su i kako je za razvoj i popularizaciju koncepta coworkinga potrebno raditi na umrežavanju i suradnji između javnog i privatnog sektora te uključivanju lokalnih i akademskih zajednica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 02:22