TOP DESTINACIJE

KOJE SU HRVATSKE DESTINACIJE NAJPOŽELJNIJE STRANCIMA? Lista koju su sastavili brojni čitatelji uglednog bloga

 Foto: CC

Touropia, ugledan blog specijaliziran za otkrivanje zanimljivih mjesta i znamenitosti diljem svijeta, na jednu od svojih lista uvrstio je i deset mjesta koja morate posjetiti u Hrvatskoj, a anketa ispod liste otkrila nam je što čitatelji misle i koje mjesto bi najradije odabrali kao lokaciju svoga ljetvanja.

Donosimo vam top 5 najatraktivnijih domaćih destinacija.

DUBROVNIK

Lord Byron Dubrovnik je opisao kao 'biser Jadrana', a George Bernard Shaw za njega je rekao da je poput 'raja na zemlji'. Tko god ga je posjetio, mogao se uvjeriti u ljepotu obale, baroknih zgrada i impresivnih zidina.

Foto: CC

PLITVIČKA JEZERA

Najveći i najposjećeniji hrvatski nacionalni park oduševit će svakog posjetitelja. "Nestvarno! To mjesto kao da ne pripada ovom svijetu. Riječi niti fotografije to ne mogu opisati" - samo je jedan od komentara stranih posjetitelja.

Foto: CC

HVAR

Najsunčaniji otok Jadrana iznimno je popularan i rado posjećen. Hvar je mnogima omiljen zbog prekrasnog pejsaža, spektakularnih plaža, polja lavande i bujnih vinograda.

Foto: CC

SPLIT

Ovdje će uživati svi koji vole guštati u vrhunskoj gastronomiji i vinima te brojnim kulturnim događanjima. Grad nudi vrhunsku zabavu u klubovima, barovima, na uličnim događanjima i festivalima poput Ultra Europe kojeg svake godine posjeti oko 100 tisuća mladih iz stotinjak zemalja svijeta.

Foto: CC

ZADAR

Smješten u samom srcu Jadrana jedno od najpopularnijih hrvatskih turističkih odredišta, kojeg je i londonski Times proglasio „središtem zabave na Jadranu“, a Guardian „novom hrvatskom prijestolnicom cool-a“.

Foto: CC

Evo kako su čitatelji uglednog bloga glasovali i koja mjesta u Hrvatskoj su odabrali kao najprivlačnija:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. prosinac 2022 11:00