Niže uspjeh za uspjehom

Karijerni zaokret: prekinula uspješnu brokersku karijeru kako bi pisala pop hitove

Obožavala sam svoj posao, ali ljubav prema glazbi je na kraju prevagnula, kaže Camille
Nekadašnja brokerica sad piše hitove za popularnu pop grupu Little Mix
 Profimedia, Press Association

Take a sip of my secret potion, one taste and you'll be mine, it's a spell that can't be broken, it'll keep you up all night – stihovi su hita “Black Magic” svjetski poznate grupe Little Mix, a napisala ih je ni manje ni više nego osoba koja je do prije šest godina radila kao brokerica.

Naime, ekonomistica Camille Purcell odlučila je prekinuti svoju uspješnu brokersku karijeru i okušati se u pisanju pjesama, a nedavno je, pod umjetničkim imenom Kamille, napisala i otpjevala i vlastitu pjesmu, piše BBC.

- Obožavala sam svoj posao, to je stvarno mjesto na kojem možeš napredovati i biti uspješan, no previše volim glazbu – opravdala je Purcell svoju naglu promjenu karijere u kojoj se sada (napokon) može slobodnije odijevati. Osim toga, njene pjesme zauzimaju vrhove svjetskih ljestvica, što pokazuje da je odluka o karijernom zaokretu 29-godišnje Camille bila i više nego uspješna.

Naime, bivša brokerica ima običaj sprijateljiti se sa svakim autorom s kojim radi i razumjeti njih i ono kroz što prolaze te joj, kako kaže, to donosi uspjeh i nagrade.

- Camille nas stvarno razumije, zna što želimo da piše i koju poruku želimo prenijeti. Nevjerojatna je i iznimno talentirana – rekla je Perrie Edwards iz Little Mixa, koja je novopečenoj kantautorici “poput sestre”.

Osim njihovih pjesama, Camille (ili umjetnički “Kamille”) napisala je i hit “Solo” Clean Bandita te “I'll be there” koji pjeva Jess Glynne s kojom ima posebnu vezu budući da su obje u isto vrijeme prolazile kroz prekid.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 01:10