Juta spiza, Kaštel Stari

Kako spojiti kajensku, cabanero i baranjsku papriku i to prodati gladnim Hrvatima

Kada je Branko Bočina shvatio da mu je Tabasco umak preskup, pokrenuo je obiteljski biznis
Kada je Branko Bočina shvatio da mu je Tabasco umak preskup, pokrenuo je obiteljski biznis

Da je netko prije dvije godine upitao Branka Bočinu, proizvođača ljutih umaka, mo­že li se živjeti od posla koji radi sa suprugom, odgovorio bi: teško odnosno rekao bi: ne znam. Prošle godine rekao bi: možda, a ove godine potvrdio je da se može. Bočina je počeo eksperimentirati s ljutim paprikama 2010. godine, kada je napravio prvi ljuti umak. Kaže da je 2016. bila prva prava poslovna godina u kojoj se trebao uvjeriti koliki je komercijalni potencijal njegovih proizvoda, a sad tvrdi da može održivo poslovati. Proizvodi ovog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva na tržištu nastupaju pod brendom Juta spiza.

Inspiracija

Inspiraciju je dobio nakon što je shvatio kao ljubitelj Tabasco umaka da je to za njega skup umak. Potom je eksperimentirao s proizvodnjom vlastitih uma...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2025 11:56