Imenovanja u Vladi

Jozić, Meštrović i Stavljenić-Rukavina novi su članovi Nadzornog odbora Imunološkog zavoda

Darko Blagović, Martina Furlan i Zvonko Raca razriješeni su dužnosti
Premijer Andrej Plenković
 Goran Mehkek / CROPIX

Mirka Jozić, Mario Meštrović i Ana Stavljenić-Rukavina imenovani su novim članovima Nadzornog odbora Imunološkog zavoda, dok su dosadašnji članovi Darko Blagović, Martina Furlan i Zvonko Raca razriješeni dužnosti, objavljeno je u priopćenju sa zatvorenog dijela 113. sjednice Vlade.

Također, razriješeni su predsjednik i članovi Upravnoga vijeća Državne ergele Đakovo i Lipik, Damir Agičić, Željko Vuković i Jozo Miličević. Novim je predsjednikom imenovan Zdravko Barać, a članovima Katarina Glazer i Davor Pašalić.

Duška Kunštek i Marijana Cindrić nove su predstavnice RH u Međudržavnoj komisiji za praćenje provedbe i primjenu Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o plovidbi plovnim putovima unutarnjih voda i njihovom obilježavanju i održavanju. Istovremeno, dužnosti su razriješeni Željko Sič i Marijana Lozančić.

Željko Sič razriješen je i dužnosti predstavnika RH u Međudržavnom povjerenstvu za praćenje provedbe i primjenu Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Srbije o plovidbi vodnim putovima na unutarnjim vodama i njihovom tehničkom održavanju, a Duška Kunštek postavljena je i na tu poziciju.

Zdravko Zrinušić novi je supredsjedatelj Mješovitog povjerenstva RH i Katoličke crkve za rješavanje gospodarskih pitanja, a Božidar Kutleša novi predstavnik RH. Zrinušić na mjesto supredsjedatelja prelazi s pozicije predstavnika RH, a na poziciji supredsjedatelja zamijenio je Željka Tufekčića.

Također, novim supredsjedateljem Mješovitog povjerenstva RH i Katoličke crkve za rješavanje pitanja katoličkih predškolskih ustanova, katoličkih škola i katoličkih visokih učilišta imenovan je Stipe Mamić, koji je na toj funkciji zamijenio Matka Glunčića. Dodatno, za novog predstavnika RH u Povjerenstvu postavljen je Momir Karin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 22:20