Produljen mandat

Jasmin Bajić ostaje na čelu Croatia Airlinesa do provedbe natječaja za novog šefa Uprave

Croatia Airlines nema predsjednika Uprave u punom mandatu od listopada 2017..
Avion Croatia Airlinesa i Jasmin Bajić u krugu
 Zvonimir Barišin / Boris Kovačev / Hanza Media

Nakon što je Nadzorni odbor Croatia Airlinesa u svibnju ove godine produljio mandat predsjedniku Uprave Jasminu Bajiću do 4.studenoga ove godine, Vlada je danas Skupštini te kompanije dala naputak da se Bajićev mandat produlji i nakon spomenutog roka.

- Vlada Skupštini društva Croatia Airlines d.d. predlaže imenovanje Jasmina Bajića za člana Uprave - direktora društva Croatia Airlines d.d. do provedbe postupka izbora imenovanja uprave temeljem natječaja, a najdulje na vrijeme od šest mjeseci – stoji u Vladinu priopćenju s zatvorenog dijela sjednice. Drugim riječima, Bajić može sigurno računati na sadašnju funkciju do svibnja iduće godine, a ako se prijavi na spomenuti natječaj i dobije povjerenje na njemu, i dulje od toga.

Croatia Airlines nema predsjednika Uprave u punom mandatu, izabranog na javnom natječaju, od ostavke Krešimira Kučka podnesene u listopadu prošle godine. Tada je Nadzorni odbor nacionalnog avioprijevoznika povjerio Jasminu Bajiću vođenje kompanije u trajanju od šest mjeseci, što je u svibnju ove godine produljio na još toliko.

U međuvremenu tri je puta raspisivan pa opozivan natječaj za predsjednika Uprave CA, a kompanija istodobno prolazi poslovnu i krizu odnosa sa sindikatima koji Vladi posebno zamjeraju izostanak provedbe izbora novog šefa kompanije.

Jasmin Bajić je u CA od devedesetih godina prošlog stoljeća, a prošao je put od referenta, preko voditelja Odjela planiranja i financijskog direktora kompanije do sadašnje pozicije.

Istodobno s odlukom Vlade o Bajićevu mandatu, Croatia Airlines danas je izašla s najnovijim rezultatima poslovanja prema kojima je u prvih devet mjeseci ove godine kompanija zabilježila gubitak od 34 milijuna i 400 tisuća kuna. U CA ističu da je iskazani gubitak za 3,8 milijuna kuna manji u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

U nacionalnom avioprijevozniku napominju da je u trećem tromjesečju ove godine tvrtka ostvarila dobit od 45,2 milijuna kuna, no to zajedno s dobiti drugog tromjesječja u iznosu od 4,9 milijuna kuna nije bilo dovoljno da se pokrije gubitak prvog tromjesečja ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:56