Koliko su zapravo teški?

Iznenadit će vas neto vrijednost nekih od omiljenih televizijskih i pjevačkih zvijezda

Svjesni smo da je tvorac popularnih Simpsona i više nego bogat, no nikad ne razmišljamo koliko je zapravo zaradio
Matt Groening
 Mario Anzuoni / REUTERS

Iako nas ne iznenađuju deveteroznamenkasti (i veći) prihodi zvijezdi poput Beyonce i Kylie Jenner, mnogo je onih koji zarađuju jednako, ako ne i više, a ne svrstavamo ih u “isti koš”. Primjerice, svjesni smo da je tvorac popularnih Simpsona i više nego bogat, no nikad ne razmišljamo tko je on i koliko je zapravo “težak”. Stoga u nastavku donosimo sedam zvijezda čije je bogatstvo iznenadilo portal MoneyPop.

Dolly Parton – 500 milijuna dolara

Kraljica countryja iza sebe ima dugu i uspješnu karijeru koja i dalje puni njene džepove. Dolly Parton nije samo pjevačica, već i kantautorica te je, između ostalog, autorica teksta popularne pjesme “I will always love you” koju je otpjevala Whitney Houston. Uz to, vlasnica je i izdavačke kuće Dolly Records.

SYDNEY, AUSTRALIA - FEBRUARY 18:  Dolly Parton performs live for fans on February 18, 2014 in Sydney, Australia.  (Photo by Mark Metcalfe/Getty Images)
Getty Images / Getty Images

Simon Cowell – 550 milijuna dolara

Iako nije nikada ništa otpjevao, Simon Cowell je poznat po svom talentu za odabir budućih zvijezdi. Osim što je kao producent i menadžer “otkrio” britanske boybendove poput Westlifea i Fivea, ulogom suca u talent showovima Američki idol i X Factor svijet je upoznao i s Il Divom, Leonom Lewis, Fifth Harmonyjem te One Directionom.

MANCHESTER, ENGLAND - JUNE 16:  Simon Cowell arrives for the Manchester auditions of The X Factor at Lancashire County Cricket Club on June 16, 2014 in Manchester, England.  (Photo by Shirlaine Forrest/Getty Images)
Shirlaine Forrest / Getty Images
Simon Cowell

Stephen Colbert – 45 milijuna dolara

Prije nego što je postao komičar i voditelj, Colbert je radio kao glumac te je jedno vrijeme bio zamjena za Stevea Carella. Kada je shvatio da svojom glumom baš i neće daleko stići, postao je pisac za emisije poput Saturday Night Livea i The Daily Showa kojeg je u konačnici počeo i voditi. Colbert je, uz 45 milijuna dolara, tijekom svoje karijere zaradio i devet Emmyja, dva Grammyja i dva Peabodyja.

69th Primetime Emmy Awards  Show  Los Angeles, California, U.S., 17/09/2017 - Host Stephen Colbert opens the show. REUTERS/Mario Anzuoni - HP1ED9I010CWE
Mario Anzuoni / REUTERS
Stephen Colbert

Judy Sheindlin (Sutkinja Judy) – 400 milijuna dolara

Ono što mnogi ne znaju jest da je stroga sutkinja Judy uistinu sutkinja, odnosno nije glumica. Nakon što je Sheindlin završila pravni fakultet, radila je na slučajevima obiteljskog prava na Manhattanu. No, 1996. odlučila je od svog zanimanja nešto više zaraditi i postala televizijskom zvijezdom. Sutkinja Judy (eng. Judge Judy) jedna je od najbolje ocijenjenih televizijskih emisija od koje Sheindlin godišnje zaradi oko 47 milijuna dolara, a tome se uvelike može zahvaliti na izuzetno niskim troškovima snimanja i režije te činjenici da se u otprilike 50 dana snimi svih 260 epizoda koliko sezona ima.

YouTube Screenshot
Judy Sheindlin

Jerry Springer – 75 milijuna dolara

Iako ga mnogi znaju po njegovoj prilično dramatičnoj televizijskoj emisiji, Jerry Springer svoju je karijeru počeo u politici. Nakon što je kao odvjetnik radio na funkciji savjetnika Johna F. Kennedyja, odlučio se i za vlastiti ulazak u politiku što ga baš i nije oduševilo. Stoga se okrenuo karijeri političkog reportera i komentatora, a njegove su ga vještine izvještavanja s terena u konačnici odvele vođenju besramnog The Jerry Springer Showa.

Talk show host Jerry Springer testifies about complaints of violence on his afternoon talk show during an appearance before the Chicago city council in this June 4, 1999 file photo. Police on July 26, 2000 searched for a Florida couple wanted for questioning in the killing of the man's ex-wife, who died the day the
REUTERS
Jerry Springer

Matt Groening – 500 milijuna dolara

Ime vam se vjerojatno i ne čini poznatim, no Matt Groening tvorac je itekako poznatih serija. Riječ je o mozgu iza animiranih serija za odrasle The Simpsons i Futurame pa, kada to uzmemo u obzir, njegovo bogatstvo ni najmanje ne iznenađuje. Simpsoni su Groeningu donijeli čak 12 Emmyja te zvijezdu na holivudskoj Walk of Fame.

Mario Anzuoni / REUTERS
Matt Groening

Jerry Seinfeld – 950 milijuna dolara

Seinfeld je svoju karijeru počeo kao nebitni stand-up komičar. No, stvaranje “sitcoma o ničemu” lansiralo ga je među zvijezde i najplaćenije komičare na svijetu. Pritom treba uzeti u obzir da je većina njegova bogatstva na račun počela sjedati nakon što je serija stigla svom kraju i počela se iznova prikazivati na televizijama diljem svijeta.

Comedian Jerry Seinfeld spreads his arms as he poses for photographers on the red carpet as he arrives to honor comedian Julia Louis-Dreyfus, his co-star on the 1990s TV program
Mike Theiler / REUTERS
Komičar Jerry Seinfeld

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:11