Igor Šehanović

Izdašna nagrada: uz 14 milijuna kuna od tvrtke LRH, dobio i bonus iz tvrtke kćeri

Liburnia Riviera Hoteli u 2017. godini ostvarila je prihod od 321 milijun kuna
Igor Šehanović
 Tea Cimaš / CROPIX

Igor Šehanović, donedavni predsjednik Uprave tvrtke Liburnia Riviera Hoteli kojem je za vođenje te tvrtke isplaćen bonus u od 14,1 milijun kuna, dobit će još jednu nagradu za svoj rad.

O kojem je točno iznosu riječ i hoće li biti tako izdašan kao prethodni, zasad je nepoznato, no činjenica da će za svoj angažman u turizmu biti nagrađen još jednom proizlazi iz obavijesti koja je tijekom jučerašnjeg dana objavljena na stranicama Zgarebačke burze.

Povezane tvrtke

Riječ je o obavijesti tvrtke FTB Turizam d.o.o u kojoj stoji da je nadzorni odbor te tvrtke, na čelu s Tinom Doličkim, 3. srpnja sklopio dodatak ugovoru o obavljanju posla direktora od 23. prosinca 2015. kojim je utvrđeno da nadzorna tijela te kompanije direktoru tvrtke, ako tako odluče, na ime posebnog bonusa ili akontacije posebnog bonusa umjesto novca u naravi mogu dodijeliti dionice društva, ako ih društvo na dan odluke bude imalo u dostatnom broju.

Predsjednik Uprave FTB Turizma opet je Igor Šehanović, bivši predsjednik Uprave tvrtke Liburnia Riviera Hoteli, koja je ujedno osnivač FTB Turizma. I dok je iznos bonusa kojeg je Šehanović dobio za angažman u Liburniji već poznat, ovaj koji će mu pripasti zbog rada u FTB Turizmu još se ne zna niti su poznati uvjeti pod kojima je taj bonus ugovoren.

Liburnia Riviera Hoteli u 2017. godini ostvarila je prihod od 321 milijun kuna, a FTB Turizam u godini prije 148 milijuna kuna pa nije isključeno da će Šehanovićev bonus i za drugu tvrtku kojoj je bio na čelu biti izdašan.

Dioničar obje tvrtke pritom je Darko Ostoja koji je jučer za Jutarnji list odbio komentirati Šehanovićeve bonuse.

“Ne mogu govoriti ni o kakvim iznosima, riječ je o nagradi koja direktoru pripada u slučaju dobrih rezultata”, kratko je rekao Ostoja.

Razlog odlaska

Iznos drugog bonusa koji će pripasti Šehanoviću tako će biti poznat tek u trenutku kad ga tvrtka odluči isplatiti, a ona ga je sada, očito, malo prilagodila mogućnostima otplate koja bi se na kraju mogla realizirati kroz suvlasništvo tvrtke.

Neslužbeni izvori pritom nam kažu da Šehanović ne napušta FTB Turizam, već je sporazumno otišao isključivo iz tvrtke Liburnia Riviera Hoteli.

Razlog njegovu odlasku, priča se u kuloarima, jest činjenica da je Liburnia Riviera, nakon dugog niza godina pregovaranja, izgleda pronašla kupca čije bi se ponuda na stolu trebala naći u srpnju.

Riječ je o strancima, a vrijednost transakcije procijenjuje se na nekih 200 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 02:00