Veliki izazovi

Izabrana nova predsjednica Zajednice za deterdžente i kozmetiku HGK

Zajednica za deterdžente i kozmetiku HGK osnovana je u prosincu 2005. godine i okuplja proizvođače i veletrgovce
Marijana Marinović
 HGK

Na jučerašnjoj izbornoj skupštini Zajednice za deterdžente i kozmetiku Hrvatske gospodarske komore za novu predsjednicu Zajednice izabrana je Marijana Marinović iz tvrtke Saponia.

„Industrija se u ovo vrijeme pandemije suočava s velikim izazovima i dalekosežnim posljedicama, svi sektori su osjetili posljedice pa tako i deterdžentska industrija. Potrebni su dodatni napori kako bi se osiguralo sve potrebno za normalno odvijanje proizvodnje. Proizvodi ove industrijske grane uvelike pomažu u smanjenju širenja pandemije, stoga se nerijetko radi pojačano u želji da budu svima dostupni u dovoljnim količinama,“ rekla je Marinović.

Što se tiče planova za rad Zajednice, Marinović je naglasila nastavak suradnje Zajednice s Međunarodnim udruženjem proizvođača sapuna, deterdženata i sredstava za čišćenje u kućanstvu A.I.S.E i s europskim udruženjem Cosmetics Europe te organiziranje edukacija, posebno za potrebe informiranja i prilagodbe članica novoj regulativi kroz suradnju s nadležnim tijelima. Tako je jedan od sljedećih koraka i sastanak Zajednice sa Službom za toksikologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo oko implementacije Priloga VIII CLP Uredbe, koja je odgođena zbog pandemije. Uredba o razvrstavanju, označivanju i pakiranju (CLP) temelji se na globalno usklađenom sustavu (GHS) Ujedinjenih naroda, a njezina je svrha osigurati visoku razinu zaštite zdravlja ljudi i okoliša, kao i slobodno kretanje tvari, smjesa i proizvoda.

Zajednica za deterdžente i kozmetiku HGK osnovana je u prosincu 2005. godine i okuplja proizvođače i veletrgovce sredstvima za pranje, čišćenje i kozmetiku. Od 2007. Zajednica je članica Međunarodnog udruženja proizvođača sapuna, deterdženata i sredstava za čišćenje u kućanstvu A.I.S.E., a od 2017. godine članica europskog udruženja Cosmetics Europe (CE).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. veljača 2024 18:55