Nova uloga

Iva Tomić nova je glavna ekonomistica Hrvatske udruge poslodavaca

Tomić je najveći dio svoje karijere provela u zagrebačkom Ekonomskom institutu
Iva Tomić
 HUP

Iva Tomić od danas obnaša funkciju glavne ekonomistice Hrvatske udruge poslodavaca (HUP).

Tomić je najveći dio svoje karijere provela u zagrebačkom Ekonomskom institutu te je tamo radila kao asistentica, znanstvena suradnica i, konačno, voditeljica odjela za Tržište rada i socijalnu politiku. Prije zaposlenja u Institutu, odradila je pripravnički staž u Erste&Steiermärkische Bank d.d.

Završila je diplomski studij ekonomije na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2006., a doktorat ekonomskih znanosti stekla je 2013. godine na Sveučilištu u Ljubljani. Obrazovala se i na poznatom institutu CERGE-EI u Pragu, dok je tijekom 2016. bila gostujući istraživač na The London School of Economics and Political Science (LSE).

Dodatno obrazovanje stekla je na brojnim seminarima, radionicama i ljetnim školama iz područja ekonomskih znanosti, a tijekom svoje karijere sudjelovala je kao istraživačica i voditeljica na više istraživačkih projekata, ali i kao (ko)autorica većeg broja znanstvenih i stručnih radova, te jedne autorske knjige.

Uz to, od 2017. nositeljica je kolegija „Tržište rada i zapošljavanje“ pri visokom učilištu Effectus - studij financije i pravo. Za svoj znanstveni rad bila je i nagrađivana, 2015. godine nagradom austrijske središnje banke (OeNB) „Olga Radzyner“ te 2019. godine nagradom Zaklade prof. dr. Marijan Hanžeković u redovnoj kategoriji.

U svom istraživačkom radu ponajviše se bavi tržištem rada, prije svega nezaposlenošću mladih, uzrocima neaktivnosti, razlikama u plaćama između javnog i privatnog sektora te utjecajem javnih politika na funkcioniranje tržišta rada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. studeni 2023 07:50