Nove pozicije

Imenovanja u Vladi: Dalić razriješena svih dužnosti, naslijedili ih Horvat i Tolušić

Tolušić i Horvat imenovani su i novim članovima Savjeta za pregovore s Mol Hungarian Oil&Gas PLC
Darko Horvat i Tomislav Tolušić
 Goran Mehkek / Hanza Media

Bivša potpredsjednica Vlade Martina Dalić razriješena je svih svojih dužnosti, a njezine su dosadašnje funkcije preuzeli Darko Horvat, njen nasljednik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, te Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade.

Prema priopćenju sa zatvorenog dijela 99. sjednice Vlade održane 30. svibnja, Dalić je razriješena dužnosti, uloga te članstava u: Koordinaciji za upravljanje državnom imovinom, Povjerenstvu za besplatnu dodjelu robe, Upravnom vijeću Agencije za investicije i konkurentnost, Upravnom odboru Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, Nadzornom odboru Hrvatske Banke za obnovu i razvitak, Gospodarsko-socijalnom vijeću, Glavnoj skupštini društva Narodne novine d.d. te Glavnoj skupštini društva Hrvatska brodogradnja – Jadranbrod d.d. Na svim je navedenim položajima imenovan Darko Horvat.

Tomislav Tolušić imenovan je novim članom Kadrovske komisije te novim članom Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za raspolaganje nekretninama u vlasništvu RH.

Nadalje, u Koordinaciji za gospodarstvo i strukturne reforme, razriješeni su dosadašnja predsjednica Martina Dalić i dosadašnji član Tomislav Tolušić. Novim je predsjednikom Koordinacije imenovan Tomislav Tolušić, dok je Darko Horvat imenovan njezinim članom. Tolušić i Horvat imenovani su i novim članovima Savjeta za pregovore s Mol Hungarian Oil&Gas PLC vezano uz mogući otkup dionica koje drži Mol Hungarian Oil&Gas PLC u INA-i.

U Nacionalnom vijeću za uvođenje eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj, nakon razrješenja Martine Dalić, Vlada je zamjenikom predsjednika Nacionalnog vijeća imenovala ministra financija Zdravka Marića, a potpredsjednika vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića te ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata članovima toga vijeća.

Što se tiče ostalih kadrovskih pitanja, Vlada je na razdoblje od četiri godine imenovala Brankicu Alujević Grgas na položaj glavne tajnice Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Tomo Radičević razriješen je s pozicije člana Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, dok je novim članom, kao predstavnik Ministarstva obrane, imenovan brigadni general Krešo Tuškan.

Vlada je na istoj sjednici razriješila i Mirjanu Stanišak, dosadašnju članicu Upravnoga vijeća Zavoda za unapređivanje zaštite na radu. Novom članicom Upravnoga vijeća Zavoda, Vlada je, na prijedlog ministra nadležnog za rad, imenovala Katu Gojević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 01:51