Odluka nadzornog odbora

Imenovani članovi Uprave Croatia osiguranja

Novim članovima Uprave Društva imenovani su Vančo Balen i Luka Babić
Robert Vučković
 Croatia osiguranje

Nadzorni odbor Croatia osiguranja, na svojoj današnjoj sjednici, donio je odluke o imenovanju članova Uprave Croatia osiguranja. Novim članovima Uprave Društva imenovani su Vančo Balen i Luka Babić, na mandat u trajanju od 18. travnja 2020. godine do 31. prosinca 2022. godine. Dosadašnjem članu Uprave, Robertu Vučkoviću, produžen je mandat u Upravi Društva do 31. prosinca 2022. godine. Radi isteka mandata, iz Uprave Croatia osiguranja odlazi Miroslav Klepač s datumom 17.4.2020.

Vančo Balen dolazi s mjesta Izvršnog direktora za osigurateljne operacije Croatia osiguranja te ima dugogodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama Društva. U Croatia osiguranju je od 2012. godine od kada je kao direktor vodio Sektor za upravljanje rizicima, Sektor za životna i zdravstvena osiguranja te Sektor za upravljanje osigurateljnim portfeljem.

Croatia osiguranje
Vančo Balen

Vančo je diplomirao 2008. godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, smjer financijska i poslovna matematika. Karijeru je prethodno gradio u Privrednoj banci Zagreb te u Deloitteu, u odjelu poslovnog savjetovanja, gdje je vodio savjetovanja za vodeće financijske institucije. Kao član Uprave Društva, Vančo Balen koordinirat će poslovne aktivnosti područja osigurateljnih operacija.

Luka Babić dolazi s mjesta direktora Sektora za kontroling Croatia osiguranja kojeg je vodio zadnjih šest godina. Luka je diplomirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a u Croatia osiguranje dolazi iz Deloittea u kojem je radio od 2007. godine u odjelu financijskog savjetovanja na projektima spajanja i akvizicija, restrukturiranja i procjena vrijednosti.

Croatia osiguranje
Luka Babić

Kao član Uprave Društva, Luka Babić koordinirat će poslovne aktivnosti područja financija.

Robertu Vučkoviću, članu Uprave Croatia osiguranja, produžen je mandat do 31. prosinca 2022. godine.

Croatia osiguranje
Robert Vučković

Iz Uprave Croatia osiguranja, radi isteka mandata, odlazi Miroslav Klepač, od 2016. godine zadužen za koordinaciju područje financija i IT-a.

Davor Tomašković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja, ovim povodom rekao je:

„Novoimenovanim članovima Uprave želim puno uspjeha u radu. Posebno sam zadovoljan jer je riječ o internim promocijama što potvrđuje značajan kapacitet kadrova Croatia osiguranja. Zahvaljujem Miroslavu Klepaču na doprinosu ostvarenju financijskih ciljeva kompanije kroz upravljanje investicijskom i troškovnom stranom poslovanja te velikom doprinosu jačanju IT segmenta kompanije zadnjih godina. Miru želim svako dobro u nastavku karijere izvan kompanije.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. veljača 2024 09:02