Kruna karijere

Hrvatski poduzetnik najbolji u Europi: 'Njegova kompanija moćan je primjer poslovanja'

Osnivač Metal Producta u velikom je finalu ovogodišnje European Business Awards proglašen europskim poduzetnikom godine
Stjepan Šafran, osnivač Metal Producta
 Metal Product

Stjepan Šafran, osnivač Metal Producta, u velikom je finalu ovogodišnje European Business Awards u Varšavi proglašen europskim poduzetnikom godine.

- Metal Product je postigao zlatni standard za poslovnu izvrsnost osvajanjem ove nagrade. Oni su moćan primjer poslovanja i suočavanja s izazovima iznimno konkurentnog svjetskog tržišta postižući fenomenalan uspjeh i pozitivno doprinoseći svijetu u kojem živimo. Zaslužuju ovaj uspjeh i želimo im sve najbolje – rekao je Adrian Tripp, predsjednik Uprave European Business Awards.

Riječ je o, kako doznajemo, jednom od najvećih i najdugovječnijih poslovnih natjecanja na kojem se okupilo preko 500 uspješnih poslovnih lidera iz cijele Europe, a Šafran je laskavu titulu odnio nakon završnog ocjenjivanja sudaca. Pri ocjenjivanju su, kako su nam pojasnili u Metal Productu, koristili sedam kriterija – vodstvo, stvarni fokus na kupce, motiviranje ljudi, kreativnost i inovacije, etičnost menadžera te rezultate i rast koje je postigao vodeći kompaniju.

- Ova prestižna europska nagrada kruna je moje 55-godišnje karijere uz podršku moje obitelji, vjernost mojih zaposlenika i povjerenje naših poslovnih partnera - kazao je Stjepan Šafran, pri primanju nagrade, te je sve prisutne tvrtke pozvao da dođu i investiraju u Hrvatsku, gdje će ih “dočekati povoljno poslovno okruženje i gostoprimstvo”.

Metal Product obiteljska je proizvodna tvrtka specijalizirana za obradu metala, čija je osnovna djelatnost proizvodnja opreme za energetski sektor, a proizvodi opremu i za druge industrije. Međunarodno je orijentirano poduzeće s više od 80 posto prihoda od inozemnih partnera s kojima surađuje više od 25 godina. Tijekom proteklih pet godina Metal Product uložio je značajna sredstva u širenje proizvodnih kapaciteta i uvođenje novih tehnologija. Ima 230 zaposlenika koji rade na dvije lokacije, u Odri kraj Zagreba i Brezničkom Humu kraj Novog Marofa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 08:46