Podrška studentima

Hanfa objavila natječaj za stipendije od 1750 kn mjesečno, pogledajte koji su uvjeti

Prijave traju do kraja lipnja, a mogu se prijaviti studenti ekonomije, prava, matematike ili informatičkih tehnologija
Ilustracija: učenje
 Goran Mehkek / CROPIX

Nakon što je objavila natječaj za studentsku praksu, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) odlučila je raspisati i dodijeliti studentske stipendije i to u iznosu od 1750 kuna mjesečno od početka akademske godine 2019./2020. pa do završetka studija.

Prijave traju do kraja lipnja, a mogu se prijaviti studenti ekonomije, prava, matematike ili informatičkih tehnologija, priopćili su iz Hanfe, a moraju imati upisan redovni studij, kao i status redovnog studenta, ali i završenu drugu, treću ili četvrtu godinu te u tom slučaju i upisan diplomski studij. Uz to, budući da će jedan od kriterija odabira biti visina prosjeka ocjena, kandidati moraju imati prosjek ocjena od najmanje 4,0 te položene sve ispite iz prethodnih godina studija. Kandidati moraju i znati engleski jezik u govoru i pismu.

Važno je i, kako su naglasili u Hanfi, da student ne prima drugu stipendiju ili neki oblik potpore za studiranje, da nema upisano mirovanje studentskih obveza te da mu nije istekao rok za završetak studija.

Osim svega navedenog, Hanfa će pri izboru studenata za stipendiranje u obzir uzimati i sudjelovanje u studentskim aktivnostima, pisane, izlagane ili objavljene radove te će, naravno, procjenjivati motivaciju i interes za mogući rad u Hanfi nakon završetka studija.

Stipendirani studenti morat će i odraditi stručnu studentsku praksu u Hanfi u trajanju od tri tjedna, a nakon završetka školovanja, ako Hanfa odluči stipendistu ponuditi zapošljavanje, on je dužan isto prihvatiti te ostati u radnom odnosu onoliko godina koliko je trajala stipendija, uvećano za jednu godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:34