Pobjednici natječaja

Hanfa dodijelila stipendije: 'Pokazat ćemo da je rad kod regulatora tržišta zanimljiv'

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) sa sedam studenata potpisala je ugovore o stipendiranju
Isabella Arežina, Irena Čemerika, Ivana Leinweber, Marija Streny, Antonio Suhi, Karla Štimac i Dino Štrkonjić, stipendisti Hanfe, i Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća Hanfe
 HANFA

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) sa sedam studenata potpisala je ugovore o stipendiranju, priopćili su iz agencije. Riječ je o šest budućih magistara ekonomije te jednom stručnom specijalistu poslovnog upravljanja, a u nadolazećim će godinama Hanfa dodatno nastojati privući i kandidate drugih struka kao, primjerice, studente matematike, prava i računarstva.

- Nakon omogućavanja stručne prakse u Hanfi, ovo je sljedeći korak u našim nastojanjima da privučemo najbolje studente i najbolje kadrove te da im pokažemo da i rad kod regulatora tržišta može biti itekako zanimljiv i izazovan. Hanfa pokriva širok spektar financijskog nebankarskog sektora i vjerujem da svaki kandidat može pronaći onaj segment rada agencije koji je njemu interesantan, bilo da se radi o tržištu kapitala, mirovinskim fondovima, osiguranju ili drugom iz naše nadležnosti – rekao je tom prilikom Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća Hanfe.

Mjesečne stipendije za Isabellu Arežina, Irenu Čemerika, Ivanu Leinweber, Mariju Streny, Antonija Suhog, Karlu Štimac i Dina Štrkonjića iznosit će 1750 kuna, a stipendistima će biti isplaćivane od ove akademske godine pa do završetka studija.

HANFA
Hanfine stipendistice potpisuju ugovor o stipendiranju

Dodatno, uz uvjet da postoji poslovna potreba za zapošljavanjem i da je stipendist ispunio sve obaveze iz ugovora o stipendiranju, naglašavaju u Hanfi, stipendistu može biti ponuđeno i zaposlenje. Ako se to dogodi, pojasnili su u agenciji, stipendist je obvezan zaposliti u Hanfi i ostati u radnom odnosu onoliko godina koliko je primao stipendiju, uvećano za jednu godinu.

- Hanfa će redovito i u godinama koje dolaze objavljivati natječaj za stipendiranje studenata, a s ciljem stvaranja prepoznatljivosti na tržištu rada te privlačenja najperspektivnijih kadrova – kazali su u Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. ožujak 2024 20:14