Dobra prilika

Grupa Pivac učenicima nudi izdašne stipendije i siguran posao nakon završene škole

Program je to koji je Grupa osigurala u suradnji s Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta IZDAŠNA STIPENDIJA, BESPLATNI UDŽBENICI, POKLONI ZA BOŽIĆ I USKRS I - SIGURAN POSAO! Sve to mladima nudi velika hrvatska kompanija, ako se odluče za ovo deficitarno zanimanje: 'Ovo je jedna od najvažnijih odluka u vašem životu, postanite naši stipendisti!'
Vilim Simon, Darko Horvat, Alen Kajmović
 Grupa Pivac

Mjesečna stipendija od 2800 kuna, besplatni udžbenici, naknada za rad na praksi, mogućnost rada za vrijeme školskih praznika, besplatan obrok, poklon paketi te, možda najvažnije od svega, siguran posao nakon školovanja. Sve to mladim budućim mesarima nudi Grupa Pivac, jedan od najvećih hrvatskih proizvođača mesa i mesnih prerađevina.

Program je to koji je Grupa osigurala u suradnji s Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta iz kojeg su obećali povećanje učeničkih stipendija s 9000 na 18.000 kuna godišnje.

Dakle, nastavno na 1800 kuna mjesečne stipendije MINGO-a u okviru projekta "Poticanje obrazovanja za vezane obrte temeljene na sustavu naukovanja", Grupa Pivac učenike će nagraditi s još 1000 kuna i ostalim navedenim pogodnostima.

- Ovo je zametak dualnog obrazovanja kakvo već postoji u zemljama našeg okruženja. Hrvatska ne treba eksperimentirati, već jednostavno preuzeti postojeći model koji je dobar i prilagoditi ga vlastitom okviru - poručio je resorni ministar Darko Horvat prilikom svog posjeta Mesnoj industriji Vajda, jednom od poduzeća u sastavu Grupe Pivac.

Dodao je i kako su takve mjere nužne za zaustavljanje odljeva mladih koji masovno napuštaju Hrvatsku u potrazi za bolje plaćenim poslovima.

- Otvaranje novih kvalitetnih radnih mjesta najbolja je demografska mjera koju mi možemo ponuditi i tako spriječiti iseljavanje naših ljudi - istaknuo je Horvat.

Alen Kajmović, predsjednik Uprave Vajde poručio je u ime cijele Grupe Pivac kako mjere poput ovih srednjoškolcima i njihovim budućim radnicima donose „sigurnost, bezbrižno obrazovanje i sigurno zaposlenje nakon završetka obrazovanja”.

- Pozivam sve učenike pred kojima je jedna od najvažnijih odluka u njihovom životu da postanu stipendisti Grupe Pivac i uvjere se u sve pogodnosti rada u jednoj od najvećih mesnih industrija u ovom dijelu Europe”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:05