Promjene u menadžmentu

Gerhard Randa odlazi u mirovinu, Sonja Sarközi nova je predsjednica Uprave Sberbank Europe

Randa odlazi u mirovinu krajem lipnja 2018. godine, nakon što mu istekne njegov dvogodišnji ugovor
Sonja Sarközi
 Sberbank Europe / Press

Nadzorni odbor Sberbank Europe imenovao je 23. svibnja 2018. godine Sonju Sarközi, sadašnju članicu Uprave odgovorne za segment poslovanja s građanima (Chief Retail Banking Officer), novom predsjednicom Uprave (Chief Executive Officer - CEO) grupacije Sberbank Europe, priopćili su danas iz te banke.

Na toj će poziciji sa 1. srpnjem 2018. godine naslijediti Gerharda Randu. Gerhard Randa, koji je u posljednje dvije godine na funkciji predsjednika Uprave i prije toga kao član Nadzornog odbora Sberbank Europe značajno pridonio restrukturiranju i pozicioniranju Sberbank Europe grupe, odlazi u mirovinu krajem lipnja 2018. godine, nakon što mu istekne njegov dvogodišnji ugovor, stoji u priopćenju.

Sberbank Europa, naglašavaju iz te banke, uspješno je započela 2018. godinu. Sve podružnice iskazuju pozitivan rezultat, čime su uspješno pridonijele ukupnoj neto dobiti Sberbank Europe grupe od 15,9 milijuna eura u prvom kvartalu ove godine.

"Želim zahvaliti Gerhardu Randi za njegov veliki doprinos ukupnom uspjehu Sberbank Europe i njegovih podružnica u protekle dvije godine. Sa Sonjom Sarközi, koja sada preuzima čelnu poziciju Sberbank Europe, nastavit ćemo razvijati naše europsko poslovanje", izjavio je Siegfried Wolf, predsjednik Nadzornog odbora Sberbank Europe.

U Sberbank Europe, Sonja Sarközi je započela s implementacijom sveobuhvatne strategije za segment poslovanja s građanima na razini cijele grupe, s naglaskom na kreditnim proizvodima za građane i uslugama digitalnog bankarstva. Prije no što se pridružila timu u Sberbank Europe u kolovozu 2017., Sonja Sarközi uspješno je vodila easybank AG na funkciji predsjednice Uprave (CEO).

Od 1. srpnja 2018. godine, Upravu Sberbank Europe činit će sljedeći članovi:

- Sonja Sarközi (Predsjednica Uprave (CEO) i članica Uprave odgovorna za segment poslovanja s građanima - Chief Retail Banking Officer)

- Arndt Röchling (član Uprave odgovoran za Financije - Chief Financial Officer)

- Stefan Zapotocky (član Uprave odgovoran za poslovanje s pravnim osobama i investicijsko bankarstvo - Chief Corporate and Investment Banking Officer)

- Alexander Witte (član Uprave odgovoran za upravljanje rizicima - Chief Risk Officer)

- Aleksei Mikhailov (član Uprave odgovoran za tehnologiju - Chief Technology Officer)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:01