Pojačavaju tim

Facebook traži Hrvata koji će u Dublinu odgovarati na pitanja korisnika za 25 tisuća kuna

Najveća svjetska društvena mreža na puno radno vrijeme zapošljava stručnjaka za hrvatsko tržište
Facebook
 Profimedia, Alamy

Facebook je objavio oglas za posao kojim traži stručnjaka za hrvatsko tržište. Riječ je o radnom mjestu u Hrvatima veoma omiljenoj destinaciji - Dublinu, a nudi se posao na puno radno vrijeme u odjelu za tržišne operacije (Market Operations).

Odjel za tržišne operacije zadužen je za sigurnost korisnika najveće svjetske društvene mreže, a kandidat koji na kraju dobije posao radit će u timu zaduženom za hrvatsko tržište.

U sklopu svojih radnih zadataka, odgovarat će na upite hrvatskih korisnika i rješavati probleme vezane uz njihove korisničke račune, pregledavat će sadržaj prijavljen za zlorabu pravila te će kvantitativno i kvalitativno analizirati interakciju korisnika Facebooka i Instagrama iz ove regije kako bi se poboljšala korisnička podrška na hrvatskom tržištu. Uz to, odabrani će kandidat morati biti dobro upoznat s Facebookovim proizvodima i standardima te biti svjestan trenutnih događanja i tipičnog ponašanja hrvatskog korisnika navedenih društvenih mreža.

Kako bi dobili ovaj posao u Facebookovom timu, morate imati barem diplomu prvostupnika i dvije godine radnog iskustva (po mogućnosti na analitičkim poslovima) te sposobnost strateškog razmišljanja i samostalnog rada, a dodatna prednost je poznavanje rada u Excelu i SQL-u. Uz to, potrebno je znanje engleskog jezika i, naravno, tečnost u hrvatskom jeziku te poznavanje domaćeg tržišta.

Iako u samom oglasu za posao nije navedena plaća za ovo radno mjesto, internetska stranica Glassdoor navodi i više nego privlačan iznos. Prema njoj, prosječna godišnja plaća Facebookovog stručnjaka za tržišne operacije sa sjedištem u Dublinu je 41.000 eura, odnosno oko 3.400 eura mjesečno, što je otprilike 25.500 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 07:26