Genijalna prilika

Facebook traži Hrvata koji će raditi u Dublinu za plaću veću od 19 tisuća kuna

Najveća društvena mreža na svijetu traži osobu koja odlično poznaje hrvatsku kulturu i društveni kontekst
Facebook
 Profimedia, Alamy

Facebook je u potrazi je za hrvatskim stručnjakom. Najveća društvena mreža na svijetu natječajem traži stručnjaka za tržište (eng. Market Specialist) u Dublinu, u posljednje vrijeme vrlo popularnom odredištu hrvatskih radnika.

Kako piše u objavljenom oglasu, osnovna zadaća odjela za tržišne operacije (eng. Market Operations), čijem bi se timu pridružio i stručnjak iz Hrvatske, briga je o sigurnosti korisnika te rješavanje slučajeva u kojima je došlo do kršenja Facebookovih pravila korištenja. Naime, neka od predviđenih zaduženja obuhvaćaju i razmatranje prijava nepodobnog sadržaja, rješavanje problema s korisničkim računima te podizanje kvalitete cjelokupnog korisničkog iskustva na hrvatskom tržištu.

Facebook stoga traži osobu koja odlično poznaje hrvatsku kulturu i društveni kontekst. Idealni kandidat uz tečno poznavanje hrvatskog i engleskog jezika prati aktualna događanja u Hrvatskoj te poznaje obrasce ponašanja Hrvata na društvenim mrežama.

Iako Facebook nije istaknuo koliku plaću nudi, na internetskoj stranici Glassdoor, specijaliziranoj za pretraživanje poslova i recenziranje poslodavaca, za radno mjesto Facebookova tržišnog stručnjaka u Dublinu navedena je prosječna godišnja plaća od 41.000 eura bruto (s uključenim bonusima). To znači da bi, prema kalkulatorima za izračun neto plaće dostupnima na internetu, mjesečna neto plaća trebala iznositi otprilike 2600 eura, odnosno malo više od 19 tisuća kuna.

Za hrvatske pojmove, to svakako zvuči primamljivo, a iz agencije za traženje talenata Irish Recruiter potvrdili su nam da je to prosječna plaća u Irskoj. Osnovni troškovi života jedne osobe u Dublinu, prema izračunu na portalu Numbeo, iznose otprilike 835 eura (6170 kn), bez stanarine koja se za jednosobni stan u centru kreće oko 1500 eura (11.090 kn). Dodatno, prema njihovoj računici životni su troškovi u Dublinu 53 posto viši nego u hrvatskoj metropoli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:05