Nova karijera Damira Polančeca

Drugi čovjek Sanaderove vlade sada ima novu karijeru: Direktor je hotela na Jadranu

Bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva u ponedjeljak se nije pojavio na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu
Damir Polančec na Županijskom sudu zbog slučaja Podravka
 Boris Kovačev / Hanza Media

Nemam potrebe, želje ni interesa za medijskim eksponiranjem. Hvala što ste nazvali, ali ne bih da se o meni ništa piše - kazao je novinarima Slobodne Dalmacije je Damir Polančec, novopečeni direktor hotela "Barba" u Starigradu Paklenici.

Bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva u ponedjeljak se nije pojavio na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Ina-MOL, pa je sutkinja Maja Štampar Stipić naredila da ga na sud dovede policija koja ga nije pronašla na kućnoj adresi.

Iako je Polančec prošlog tjedna potvrdio dolazak na svjedočenje, u nedjelju navečer poslao je e-mail u kojem javlja da ne može doći zbog poslovnih obveza. Sutkinja Maja Štampar Stipić Polančecovo objašnjenje nije prihvatila te je naredila da ga na sud dovede policija.

Maratonski proces

Koprivničko-križevačka policija ga na prijavljenoj adresi nije pronašla jer je Polančec preko ljeta u Starigradu Paklenici, gdje ima hotel. Za širu javnost to je bila prva informacija da se nekadašnji drugi čovjek hrvatske vlade bavi turizmom. Naš poziv da ga posjetimo i napravimo reportažu o radu hotela "Barba", otvorenog prije dvije godine, Polančec je pristojno odbio, naglasivši da mu ne treba nikakva medijska pažnja. Sasvim razumljiva reakcija za nekoga tko je godinama bio medijska tema, poglavito u vrijeme Sanaderove vlade obilježene brojnim korupcijskim aferama, a za jednu od najvećih, aferu "Spice", Polančec je nakon maratonskog procesa oslobođen krivnje.

Informacija da Polančec u njihovu mjestu ima mali hotel, mještanima Starigrada nije bila novost. Objasnili su nam da je Polančec hotel "Barba" otvorio prije dvije godine u prostoru nekadašnjeg odmarališta tvrtke "Tvin" iz Virovitice, koje je nakon kupnje preuredio u hotel s dvije zvjezdice.

- Nije to nikakva megalomanija ni luksuz, izgleda skromno, uredno, a ni sama lokacija nije posebno atraktivna. Ali čovjek se trudi i nadam se da mu dobro ide - kazao je izvor iz Starigrada.

Hotel "Barba" u vlasništvu je tvrtke "Barba Bruno" d.o.o. sa sjedištem u Koprivnici. Temeljni kapital tvrtke je 20 tisuća kuna, a član uprave i direktor je Damir Polančec. Osnivač tvrtke "Barba Bruno", prema podacima iz sudskog registra, je tvrtka "Niba Tours", također iz Koprivnice, u kojoj je Polančec direktor, a osnivač "Niba Toursa" je tvrtka "Irikon", opet iz Koprivnice, koju je osnovao Polančec 2011. godine i u njoj je također direktor. Temeljni kapital "Niba Toursa" i "Irikona" je isti i iznosi 20 tisuća kuna. Polančec je tako vlasnik hotela u Starigradu preko tri povezane tvrtke.

Dodatni sadržaji

Hotel "Barba" nalazi se u Ulici dr. Franje Tuđmana nedaleko pošte i Jadranske magistrale. Na svojoj internetskoj stranici ističe da je udaljen desetak kilometara od izlaza s autoceste A1 (Zagreb – Split). Kategorizaciju od dvije zvjezdice objašnjavaju rigoroznim pravilnikom Ministarstva turizma jer im je prosječna veličina soba 15,5 kvadrata, što je nedostatno za tri ili više zvjezdica. Zato taj mali nedostatak nastoje kompenzirati s više sadržaja koje drugi hoteli s dvije zvjezdice nemaju.

- Posebno smo ponosni na činjenicu da smo izgradili prisnu, gotovo obiteljsku atmosferu, u kojoj se svakom našem gostu posvećujemo s najvećom pažnjom i nastojimo mu svaki trenutak u našem hotelu učiniti ljepšim, ugodnijim. Vi ste fokus svega što mi radimo i za nas ne postoji ništa vrjednije od vašeg zadovoljstva - ističu na službenim stranicama.

Hotel "Barba" ima ukupno 18 soba: 15 dvokrevetnih bez balkona i tri četverokrevetne s vlastitim balkonom i pogledom na more. Svaka soba opremljena je suvremenim klima-uređajem, u svim dijelovima hotela te na plaži moguće je korištenje širokopojasnog interneta, a brzina je dovoljna za poslovne ljude i dječje igre. U sklopu hotela gostima je na raspolaganju uređeni, ograđeni i čuvani parking, a u prizemlju se nalazi restoran i vanjska terasa sa šezdesetak sjedećih mjesta. Na drugom katu smještena je velika zajednička terasa, uređena dijelom kao sunčalište, a dijelom kao mjesto uživanja i opuštanja. Pogled s terase je, kažu, nezaboravan, a ljubimci su također dobrodošli. Prosječna ocjena gostiju hotela na booking.comu iznosi visokih 9,2.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:09